Tort de post cu blat de biscuiţi

Ultima actualizare:

    Tort de post cu blat de biscuiţi
Tort de post cu blat de biscuiţi

Şi-n perioada de post ne putem răsfăţa cu câte un desert. Dacă sunteţi în pană de idei, astăzi vă prezentăm un tort de post cu blat de biscuiţi. E gustos şi simplu de preparat. Spor la gătit!

Aveţi poftă de un tort, dar ţineţi post? Nu-i nimic! Avem pentru voi o reţetă delicioasă care nu necesită ouă, lapte, ciocolată sau alte produse de post. Reţeta se face într-o oră, iar dificultatea de preparare este medie.

Tort de post cu blat de biscuiţi: INGREDIENTE

  • 1 kilogram biscuiţi simpli
  • sirop (apă, zahăr tos)
  • esenţă de portocale
  • portocală rasă
  • Crema 1
  • 100 grame zahăr vanilat
  • jumătate pachet margarină
  • Crema 2
  • 3 linguri cacao
  • 150 grame zahăr vanilat
  • 250 grame nuca măcinată
  • jumătate pachet margarină
  • o esenţă rom
  • Glazură
  • 3 linguri cacao
  • 50 grame margarină
  • 3 linguri apă
  • dulceaţă de gutui
  • 8 linguri zahăr tos

Tort de post cu blat de biscuiţi: MOD DE PREPARARE

Uite cum prepari acest tort de post cu blat de biscuiţi. Mai întâi se face siropul, pe care îl preparari la foc mic, amestecând un pahar de apă cu zahărul tos, coaja şi esenţa de portocală. După ce se răceşte, însiropează biscuiţii unul câte unul şi aşează-i pe un platou în mod simetric.

Amestecă ingredientele pentru crema 1 (100 grame zahăr vanilat, jumătate pachet margarină). Vei obţine o pastă fină. Pe aceasta o întinzi peste blat, apoi aşază un nou rând de biscuiţi însiropaţi. Încă puţin şi tortul nostrum va fi gata. Acum vei pregăti ingredientele pentru crema 2.

Paşii următori pentru acest tort de post cu blat de biscuiţi. Mixează şi bate ingredientele pentru crema 2 (3 linguri cacao, 150 grame zahăr vanilat, 250 grame nucă măcinată, jumătate pachet margarină, o esenţă rom). Din nou vei obţine o pastă, pe care o întinzi pe al doilea strat de blat. După ce ai întins pasta, acoperi totul cu încă un rând de biscuiţi bine înmuiati în sirop.

Pregăteşti dulceaţa de gutui pe care o întinzi peste biscuiţii înmuiaţi în sirop. Adaugă şi ultimul strat de biscuiţi. La final prepare glazura din 3 linguri cacao, 50 grame margarină, 3 linguri apă, dulceaţă de gutui şi 8 linguri zahăr tos. După ce o fierbeţi, o distribuiţi uniform peste blat. Lăsaţi să se răcească şi apoi îl puteţi servi alături de familie şi cei dragi. Toată lumea va fi încântată de acest desert. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net