Tort Diplomat cu căpșuni
Tort diplomat cu căpșuni! Un desert pe care după ce-l guști, nu ai cum să-l uiți.
Te învățăm cum să prepari cel mai delicios tort diplomat cu căpșuni. Îți dăm ingredientele și modul de preparare, așa că hai în bucătărie.
Ingrediente
- 25 pişcoturi,
- 500 g căpşuni,
- 2 gălbenuşuri,
- 1 lingură făină,
- 2 linguri zahăr,
- 1 pacheţel zahăr vanilat,
- 2 linguri rom,
- 600 ml lapte,
- 300 g frişcă.
Mod de preparare
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până obţii o cremă spumoasă. Adaugi făina, 500 ml de lapte şi pui la foc, în bain-marie, amestecând continuu, până se îngroaşă. Combini restul laptelui cu romul, înmoi rapid, fiecare pişcot în acest amestec şi tapetezi cu ele o formă de tort cu perete detaşabil, având grijă ca partea bombată a pişcoturilor să fie lipită de pereţii tăvii. Umpli mijlocul formei cu crema preparată şi bine răcită, la care adaugi jumătate din fructele feliate. Cu restul fructelor garniseşti tortul. Lași la rece 2-3 ore, înainte de a-l tăia și servi. Poftă bună!
Citește și: