Tort diplomat cu fructe fără blat - Reţeta
Vă e poftă de ceva dulce? Ce ziceţi de un tort diplomat cu fructe fără balt? Cei dragi vor savura fiecare felie din acest desert minunat.
Astăzi invăţăm să preparăm un delicios tort diplomat. Fructele nu lipsesc, doar că reţeta este fără blat. Puteţi folosi ce fructe doriţi. Noi am ales portocală, ananas şi banană. Tortul Diplomat fără blat este un tort delicios, rapid şi foarte aromat.
Tort diplomat cu fructe fără blat: INGREDIENTE
- 1 litru frişcă lichidă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 banană
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 4 plicuri gelatină
- 1 plic întăritor de frişcă
- 400 grame zahăr
- 4 ouă
- 100 grame stafide
- Esenţă de vanilie
- 1 cutie compot de ananas
Tort diplomat cu fructe fără blat: MOD DE PREPARARE
Aşa ce prepară acest tort diplomat cu fructe fără blat. Pui gelatina într-o cană cu 100 ml apă, la temperatura camerei şi o laşi 10 minute. Baţi frişca lichidă, apoi o dai la rece. Amesteci gălbenuşurile cu 300 grame zahăr. Răstorni gelatina închegată peste sucul de la compotul de ananas şi pui totul la baie de abur până se dizolvă.
Între timp, încerci compoziţia cu degetul: aceasta nu trebuie să frigă, ci să fie călduţă. Iei compoziţia de pe baia de abur şi o amesteci cu gălbenuşurile frecate cu zahăr. Omogenizezi totul până devine ca o ciulama, la care adaugi coaja rasă şi sucul de la lămâie.
Următorii paşi pentru tort diplomat cu fructe fără blat. Baţi spumă albuşurile cu 100 grame zahăr. Tai fructele mărunt, amesteci albuşurile cu gălbenuşurile, adaugi frişca, fructele, stafidele, zahărul vanilat şi puţină esenţa de vanilie. Înainte să amesteci totul cu frişca, opreşti puţină pentru ornat şi adaugi praful de întăritor de frişcă.
Torni amestecul obţinut într-o formă de tort, tapetată cu folie de plastic şi o dai la rece 10 ore (peste noapte). După ce s-a închegat, răstorni tortul pe un platou şi ornezi cu frişcă şi fructe după plac. Cei mici sau invitaţii vor adora acest desert. Poftă bună!
Puteţi încerca şi un tort diplomat cu cremşnit
Ingrediente: o cutie de cremşnit, 1/2 cană zahăr, 1/2 cană lapte, 3 gălbenuşuri, 1/2 kg frişcă, 3-4 pliculeţe zahăr vanilinat, 3 albuşuri spumă, fructe scurse bine de zeamă. Preparare: Pentru început, se pun pe foc gălbenuşurile, zahărul şi laptele. Se ţine amestecul până se îngroaşă puţin, ca o ciulama, apoi se dă la rece. După ce s-a răcit puţin, se adaugă 20 g gelatină dizolvată într-o jumătate de cană de apă călduţă sau suc de fructe. Se bate frişca şi se amestecă cu fructele şi compoziţia de mai sus (rece), plus albuşurile bătute spumă. Pregătim crema de cremşnit conform instrucţiunilor de pe cutie şi o punem în vas. Apoi am pus compoziţia de la tortul diplomat în momentul când s-a răcit şi am răsturnat vasul. Crema de cremşnit se pune deasupra. Poftă bună!