Trucul pe care trebuie să îl știe toate gospodinele! Când trebuie adăugată fideaua în ciorbă
Aparent, este un detaliu minor, la care mulți dintre noi nici măcar nu ne gândim. Însă, dacă nu suntem atenți, acest ingredient banal poate strica complet gustul și textura ciorbelor noastre. Din acest motiv, este foarte important să știm precis când putem adăuga fideaua, în ciorbe și în supe.
Dacă nu avem foarte multă experiență în bucătărie, putem avea impresia că acest detaliu este unul minor, fără nicio importanță pentru rețetă. Însă, este important să știm că până și cele mai banale ingrediente schimba complet gustul unui preparat! Iar, indiferent de cât de potrivite sunt acestea, dacă nu știm când să le adăugăm, ele tot pot avea un efect negativ.
Fideaua, de exemplu, este un ingredient general, care poate fi adăugat în mai toate ciorbele pe care le vom face. Însă, dacă vrem să folosim acest produs pentru mâncarea noastră, trebuie să știm precis când îl putem adăuga în oală!
Când trebuie să punem fideaua în ciorbă
Dificultatea acestui ingredient vine din faptul că, dacă va fi lăsat să fiarbă prea mult, va deveni mult prea moale. Astfel, trebuie să știm precis cam cât vom mai ține pe foc mâncarea, pentru a adăuga fideaua aproape de final.
Practic, dacă folosim fidea subțire, trebuie să știm că aceasta se va fierbe foarte rapid. Numai 2 – 3 minute vor fi suficiente, pentru ca ea să fie gata. Dacă folosim fidea de casă, aceasta va trebui să mai rămână pe foc cam 3 – 4 minute.
Trucul pe care trebuie să îl știe toate gospodinele
Desigur, acești timpi sunt influențați de grosimea pe care o are fideaua folosită. Dacă ne dorim ca aceasta să fie una mai groasă, trebuie să știm că va trebui să mai fiarbă vreme de 5 – 7 minute. Este important să nu adăugăm acest ingredient prea devreme, deoarece poate strica gustul și textura ciorbei noastre.
Practic, dacă punem fideaua mult prea devreme, aceasta se va dezintegra în ciorbă, iar mâncarea noastră nu va mai fi la fel de bună precum speram.