Trucul unui bucătar renumit pentru un somon delicios. Va fi gata în doar 7 minute și nu este nevoie de tigaie
Somonul se numără printre cele mai sănătoase tipuri de pește din întreaga lume, fiind recomandat mereu de către nutriționiști. Iar dacă dorim să pregătim o masă delicioasă în numai șapte minute, trebuie să știm că somonul poate fi făcut ușor și fără a fi nevoie să utilizăm o tigaie!

Atunci când vrem să începem o dietă sănătoasă, printre primele sfaturi pe care le vom primi de la prieteni și de la nutriționiști este să introducem carnea de somon în dieta noastră. Acest pește este foarte bogat în acizi grași omega-3, cât și în vitamina B, așa că va susține sănătatea sistemului nervos și a inimii.
Iar un detaliu pe care nu foarte multă lume îl știe este faptul că somonul poate fi pregătit în numai șapte minute, fără să fie nevoie să apelăm la o tigaie! Acest truc a fost împărtășit de către Connor Robson, un renumit bucătar-șef care acum lucrează la un restaurant italian.
Cum se poate pregăti somonul în doar șapte minute
Folosind această metodă, renumitul bucătar se asigură că peștele nu va fi nicioodată ars, iar carnea lui nu se va usca în timpul pregătirii. Practic, trucul lui este să marineze bine somonul, iar apoi să îl fiarbă!
Robson pregătește un amestec format din părți egale de sare și zahăr, iar apoi dă peștele prin acesta. Somonul este lăsat vreme de 20 de minute, după care trebuie spălat cu apă cât mai rece și uscat bine cu un prosop. Mai departe, peștele trebuie fiert într-un amestec special, pentru a avea un gust de vis.
Trucul simplu pentru somonul perfect
Mai precis, trebuie adăugate în oală 200 de grame de unt nesărat, sucul de la jumătate de lămâie, cât și coaja unei lămâi întregi. Somonul trebuie fiert alături de aceste ingrediente vreme de 7 – 8 minute, iar la final trebuie să fie ușor roz în interior.
Această metodă este folosită de bucătar pentru a se asigura că somonul are mereu o carne fragedă și gustoasă. Atunci când este pregătit la tigaie, este foarte posibil ca somonul să se ardă iar carnea să devină uscată.



































