Rețetă de magiun care rezistă cel mai bine în cămară: „Prepararea este uşoară...”

Ultima actualizare:

Magiunul de prune, preparat tradiţional românesc obţinut prin fierbere îndelungată a fructelor coapte, fără adaos de zahăr sau conservanţi, este o pastă densă care se poate păstra ani de zile dacă borcanele sunt sterilizate corect şi depozitate în spaţii răcoroase.

Rețeta de magiun de prune care rezistă cel mai mult
Rețeta de magiun de prune care rezistă cel mai mult

Reţeta de magiun de prune la cuptor

„O alternativă simplă la reţeta tradiţională, care, de obicei, necesită amestecare continuă pe aragaz, şi poate rezista câţiva ani în cămară, dacă borcanele sunt păstrate corect. Prepararea este uşoară: prunele, fără sâmburi, tăiate în jumătăţi se aşază într-un vas termorezistent, apoi se coc la 100°C timp de patru ore, amestecând în vas la fiecare oră. Prin coacerea lentă, fructele se deshidratează, aromele se intensifică şi nu mai este nevoie de adaos de zahăr.” a explicat pentru Digi24 Chef Kovacs Attila.

În plus, după prima oră de coacere, fructele pot fi zdrobite cu o furculiţă, iar dacă se doreşte, se pot adăuga ingrediente precum scorţişoară, vanilie sau plante aromatice. Vasul se reintroduce apoi în cuptor pentru continuarea coacerii lente. La final, magiunul se toarnă fierbinte în borcanele sterilizate, care se învelesc într-o pătură şi se lasă la răcit lent, apoi se depozitează în cămară sau într-un spaţiu răcoros.

Cum să păstrezi magiunul cât mai mult timp

„În general, borcanele cu magiun de prune care conţin zahăr şi în care fructele au fost fierte atât înainte, cât şi după adăugarea zahărului, au cea mai mare durabilitate şi rezistă cel mai bine în cămară. Pentru a prelungi durata de păstrare a preparatelor, există două recomandări simple: magiunul se toarnă fierbinte în borcane sterilizate, apoi acestea se lasă să se răcească lent, învelite într-o pătură timp de până la 12 ore. Ulterior, borcanele se depozitează în cămară sau într-un loc răcoros.” a mai adăugat Chef Kovacs Attila.

O altă metodă indicată de specialist presupune ca, după ce magiunul a fost pus în borcane, acestea să fie aşezate într-un vas mare cu apă, separate între ele prin prosoape, şi să fiarbă la foc mic încă 30 de minute. După această etapă, borcanele se lasă să se răcească natural, apoi se depozitează.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net