Ce fel de prune trebuie folosite pentru un magiun delicios? Detaliul care face diferența

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne îndreptăm cu pași repezi spre debutul lunii septembrie. Iar odată cu sosirea toamnei, gospodinele din țara noastră vor începe să pregătească numeroase preparate tradiționale, cum ar fi și magiunul. Și un anumit tip de prune este ideal pentru un magiun delicios!

Unele prune sunt perfecte pentru magiun
Unele prune sunt perfecte pentru magiun

Deși în comerț există nenumărate tipuri de magiun, dacă ne dorim un preparat cu adevărat delicios și natural, cel mai bine este să îl pregătim în propria bucătărie! La urma urmei, este o rețetă simplă, care nu are nevoie de ingrediente prea complicate. Însă este important să știm precis ce fel de prune trebuie folosite pentru magiun.

Iar pentru un desert delicios, cel mai bine este să utilizăm prune mijlocii, care au o greutate de aproximativ 40 de grame. Acestea sunt perfecte pentru magiun și pentru dulcețuri de orice fel, în timp ce soiurile mai mici sunt ideale pentru a pregăti țuică. În același timpl, prunele de peste 50 de grame ar trebui consumate proaspete.

Ce fel de prune trebuie folosite pentru magiun

Pentru a pregăti un magiun delicios, nu avem nevoie decât de cinci kg de prune coapte, 1 - 1,5 kg de zahăr, o linguriță scorțișoară (acest ingredient fiind opțional), cât și un plic de zahăr vanilat.

Iar nu în ultimul rând, pentru un magiun cu adevărat delicios avem nevoie și de suc de la o lămâie. Odată ce avem aceste ingrediente, putem începe să pregătim un magiun delicios!

Magiunul se pregătește foarte ușor

Pentru a pregăti un magiun delicios, prunele trebuie spălate bine, tăiate în jumătate, iar apoi trebuie scoși sâmburii. Apoi, fructele trebuie puse într-o oală cu fundul gros, alături de zahăr și lăsate peste noapte.

A doua zi, trebuie să începeți să le fierbeți la foc mic, amestecând ușor. Odată ce magiunul începe să se îngroașe, trebuie adăugată și vanilia și scorțișoara, iar spre final sucul de lămâie. Pentru un magiun mai delicios, ar trebui să îl fierbem 1 – 2 ore, iar apoi va fi lăsat peste noapte și fiert din nou a doua zi încă 1 – 2 ore.

La final, vom avea un magiun delicios, natural și pe care îl vom putea pregăti mereu, oricând dorim!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net