Alune crude versus prăjite. Care sunt mai sănătoase?
Dacă ești o persoană care iubește să mănânce diferite tipuri de alune ca gustări, atunci trebuie să le consumi atât crude cât și prăjite. Știm că sănătatea este foarte importantă, dar vrem să ne bucurăm de toate în timpul vieții, chiar și de alimente mai puțin sănătoase.
În ultimii ani, din cauza schimbării stilului de viață și al alimentației, tot mai mulți oameni află că sunt bolnavi. Cele mai comune afecțiuni sunt: obezitatea, depresia, stresul, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, colesterolul mărit.
Dacă nu avem un stil de viață sănătos și dacă nu practicăm sport, este greu să ne menținem sănătoase. De fapt, oamenii care au trecut de vârsta de 80 de ani și care nu au suferit de nicio boală gravă dețin secretul longevității și al sănătății. Secretul lor este stilul de viață sănătos. Ei mâncau diferite alimente, iar organismul asimila toate substanțele nutritive esențiale.
De exemplu, știm că nu trebuie să consumăm mâncare procesată deoarece nu este sănătoasă. În schimb, ar trebui să includem în alimentație mai multe fructe și legume, care sunt foarte sănătoase și nutritive.
În plus, pentru o dietă echilibrată, mai știm și că nucile/alunele sunt sănătoase și că ar trebui să le includem în alimentația zilnică. Dar care sunt mai bune? Cele crude sau cele prăjite?
Află ce alune sunt mai bune pentru sănătatea noastră pe clickpentrufemei.ro.