Cum să repari și să sigilezi vârfurile tocite. 2 metode care îți vor face părul ca la salon!

Vrei să ai un păr bogat, dar și să-ți crească mai repede, în același timp? Te-ai săturat de vârfurile tocite și părul deteriorat din cauza vopselei? Ei bine, este cunoscut faptul că decolorantul este un ingredient care ajută la descompunerea melaninei din păr și face ca acesta să se umfle și să pară voluminos, dar fără culoare și lipsit de viață, însă, există metode pe care le poți aplica acasă și care îți vor repara părul deteriorat.

Moduri în care să-ți repari părul tocit / Foto: Freepik
Moduri în care să-ți repari părul tocit / Foto: Freepik

Adio, tratamente scumpe și foarfecă! Află acum cum îți poți repara părul deteriorat de la prea mult vopsit prin metode pe care le poți aplica chiar tu, la tine acasă.

Trucuri pentru a scăpa de vârfurile tocite

1. Deoarece este dovedit că peroxidul de hidrogen, adică decolorantul, este un ingredient care ajută la descompunerea melaninei din păr și face ca acesta să se umfle și să pară voluminos, dar fără culoare și lipsit de viață, potrivit unui studiu efectuat în 2011, părul tău este în neapărată nevoie de un balsam și eventual o mască. Ei bine, îi poți realiza masca cu ușurință acasă și ai nevoie de doar două ingrediente: avocado și ou.

Amestecă pulpa unei bucăți de avocado cu un ou și aplică amestecul pe părul ud. Masează-ți scalpul timp de câteva minute și lasă această mască să acționeze timp de alte 20 de minute, ca apoi să te poți spăla pe cap în mod normal sau doar să te clătești bine cu apă călduță. O altă variantă în cazul în care nu ai avocado sunt bananele, fiind extrem de benefice părului deteriorat, deoarece sunt bogate în fibre, vitamine și proteine.

Așadar, poți amesteca o banană bine coaptă cu puțină miere, ulei de ricin și iaurt, apoi aplică această mască la rădăcini și las-o să acționeze jumătate de oră, apoi spală-te în mod normal.

2. Dacă tratamentele de la salon ți se par prea scumpe, atunci fă-ți propriul tratament acasă la tine. Fiind dovedit că reduce pierderea proteinelor, principalul motiv pentru care părul devine aspru, uleiul de cocos poate ajuta și la îmbogățirea părului cu vitamine și minerale hrănitoare, datorită acidului său lauric. Așadar, tot ce trebuie să faci este să amesteci ulei de cocos cu ulei de măsline și torni amestecul în mână. Apoi îl aplici de la capete mai întâi spre vârfuri. Folosește-ți degetele pentru masaj. Evita aplicarea lui începând din zona scalpului. Continua masajul părului tău, până când vei observa că acesta este complet acoperit cu ulei.

Poți utiliza un pieptene pentru a te ajuta să distribui uleiul uniform. Piaptănă în jos de la rădăcini spre vârfuri. De asemenea, ar rebui să ai foarte mare grijă și de capetele firelor de păr, sunt chiar mai importante decât rădăcinile. Dacă este cazul, poți aplica ulei de cocos direct la vârfuri.

Masează-le ușor cu mâinile. Pune o cască de duş, o folie de plastic sau tricou vechi peste cap şi înfășoară-l, iar, pentru cel mai bun efect este recomandat să păstrezi părul acoperit cel puțin 2 ore, iar daca timpul îți permite, îl poți păstra așa chiar și peste noapte. Utilizează un şampon natural pentru a spăla mult mai eficient uleiul de cocos.

Spală-l de două sau de trei ori, până când părul nu se mai simte gras și apoi lasă-l să se usuce singur. Ca rezultat ar trebui să te poți bucura deja de un păr moale, lucios și strălucitor.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!           

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net