De ce nu este bine să îți dai cu parfum în păr. Multe femei fac această greșeală fără să știe riscurile!

Ne place să avem un păr cât mai frumos cu putință! Îl îngrijim cu o mulțime de produse speciale și ne place atunci când are un miros extraordinar. De aceea de multe ori, femeile apelează la un mic truc și își parfumează părul. Totuși, cât de sănătos este să facem asta?

xpertbeauty balsam de par nutrivit jpg

Ei bine, nu este cel mai indicat lucru de făcut! Parfumul are potențialul de a deteriora părul. Luați în considerare ce ingrediente se află în interiorul parfumului dumneavoastră. Majoritatea parfumurilor și a spray-urilor de corp sunt fabricate cu alcooli puternici, cum ar fi alcoolul etilic, și parfumuri sintetice.

Potrivit Food and Drug Administration (FDA), alcoolul etilic poate avea un efect de uscare a pielii și a părului. Din acest motiv, mulți producători de cosmetice aleg să folosească alți alcooli în formulele produselor.

Uscăciunea părului poate provoca efecte negative pe termen lung, cum ar fi ruperea, vârfurile despicate și încrețirea părului.

parfum_shutterstock 1498408832 jpg

Alternative de parfum pentru păr

Există o mulțime de alternative la parfumuri de luat în considerare, care pot menține integritatea părului, îl curăță și oferă hidratare.

Spray-urile pentru păr

Spray-urile specia concepute pentru păr sunt cea mai sigură alternativă la parfum. Aceste spray-uri au rolul de a lăsa un parfum răcoritor și de durată fără a vă usca sau a vă deteriora părul în alt mod.

Șampon uscat

Dacă ești în căutarea unui produs care îți va curăța temporar părul și va adăuga și un miros plăcut în același timp, un șampon uscat este soluția potrivită. Aceste formule ajută la eliminarea excesului de uleiuri și absorb mirosurile fără deteriora părul.

sampon uscat jpg

Seruri și uleiuri parfumate

Dacă vrei să hrănești în profunzime părul uscat, încearcă un ulei de păr sau un serum parfumat. Nu strică să aplici puțin ulei la mijlocul firului de păr până la vârfuri.

Ingrediente de căutat

În timp ce veți dori să stați departe de alcoolii etilici și izopropilici, alcoolii grași adaugă hidratare și lubrifiere la arborele de păr. Fiți cu ochii în patru pentru formulele cu ingrediente precum: alcool cetilic, alcool stearilic, alcool cetearilic. Toate acestea sunt derivate din plante.

Orice spray de păr, șampoane uscate sau seruri care sunt îmbogățite cu uleiuri naturale pot ajuta la repararea firelor de păr și la prelungirea mirosului plăcut. Uleiurile esențiale oferă o alternativă la parfumurile sintetice tradiționale. În același timp asigură-te că menții un ritual de îngrijire al părului și că folosești produse speciale atunci când îl coafezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net