Alimentele care te ajută să ai un păr superb și sănătos. Sunt foarte ușor de introdus în dietă!

Fiecare dintre noi s-a confruntat, sau poate chiar o face constant, cu probleme din cauza părului. Indiferent despre ce ar fi vorba, nimeni nu poate nega cât de neplăcut este să te lovești de un păr care îți dă bătăi de cap, mai ales când încerci diverse șampoane care nu au niciun efect. Însă există câteva tipuri de mâncare care, odată introduse în dieta voastră, vă pot ajuta enorm părul!

Problemele cu părul sunt greu de ascuns, dar pot fi ușor de remediat. / foto: Shutterstock
Problemele cu părul sunt greu de ascuns, dar pot fi ușor de remediat. / foto: Shutterstock

Există o mulțime de lucruri care pot merge prost cu părul vostru, de la mătreață, la volum scăzut, sau chiar șuvițe întregi care cad la cea mai mică atingere. Din păcate, este extrem de dificil să ascundem un păr nesănătos, mai ales în această perioadă, când vremea s-a încălzit destul de mult. Din fericire, conform informațiilor oferite în webmd.com, există o mulțime de alimente pe care le putem introduce în dieta noastră pentru a da o mână de ajutor părului nostru.

Peștele, unul dintre alimentele cele mai benefice pentru păr

De exemplu, știați că există diverse tipuri de pește care pot oferi părului vostru un volum și o strălucire de invidiat? Somonul, macroul și sardinele au un conținut ridicat de acizi omega-3, care pe lângă avantajele pentru păr, sunt sănătoși în general, mai ales pentru circulația sângelui. De asemenea, peștele este și o alternativă sănătoasă pentru carnea roșie, al cărei consum des poate avea efecte nocive pentru organism.

Spanacul este potrivit pentru părul fragil

Dacă vă confruntați cu un păr fragil, înainte să vă faceți portofelul să sufere încercând diverse tipuri de șampoane, de ce să nu introduceți spanac în dieta voastră? Un aliment extrem de sănătos în general, spanacul conține un complex de vitamine, fier și betacaroten, care vă va menține scalpul sănătos.

În cazul în care aveți păr uscat, fără strălucire, un ajutor neașteptat poate veni din partea cartofilor dulci. Aceștia au o concentrație importantă de betacaroten, care odată în organism, va fi transformat în vitamina A. Alte surse pentru acest antioxidant sunt morcovul și dovleacul.

Iar dacă părul vostru crește într-un ritm foarte încet? Un pic mai multe ouă în dieta voastră v-ar putea scăpa de problemă! Ouăle au un conținut ridicat de vitamina B, în lipsa căreia puteți avea probleme atât cu căderea părului, cât și cu unghiile. Așa că, câteva ouă în plus de-a lungul săptămânii pot da părului vostru un nou suflu de viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
ADV jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net