Ingredientul-minune și super ieftin care te scapă de punctele de grăsime. Aplicat o dată pe zi va face minuni!

Cu siguranță, te-ai întâlnit și tu cel puțin o dată în viață cu punctele de grăsime de pe față. Poate că le-ai confundat cu unele coșuri sau chiar ai încercat să le storci, ceea ce nu a dus la rezultate prea bune. Punctele de grasime apar frecvent în zona feței, nu provoacă niciun disconfort, însă reprezintă o problemă de ordin estetic. Iată cum poți scăpa de ele. 

Ingredientul care te scapă de punctele de grăsime de pe față Foto: Shutterstock
Ingredientul care te scapă de punctele de grăsime de pe față Foto: Shutterstock

Când apar punctele de grăsime pe față

În realitate, punctele de grăsime sau „milia” în termeni medicali, nu au aproape nimic în comun cu acneea. Cauzele apariției lor sunt diverse, iar specialiștii consideră că extracția punctelor milia acasă este contraindicată. Aceste puncte apar atunci când celulele moarte sau depozitele de keratină se strâng sub piele ca niște pungi și formează mici chisturi, de dimensiuni de până la 2 milimetri.

Aceste puncte albe se deosebesc de coșuri prin faptul că sunt mai tari și mai ferme. Mai mult, dacă urmele de acnee apar în zonele de piele mai grasă, cu exces de sebum, punctele milia se regăsesc pe obraji, pe buze sau chiar în zona genitală. 

De ce apar punctele de grăsime

Specialiștii consideră că aceste chisturi se formează din cauza folosirii unor produse cosmetice care blochează porii, iar keratina se acumulează sub piele, formând niște acumulări compacte. Conținând uleiuri sau alte substanțe periculoase, produsele cosmetice pot interfera cu funcționarea glandelor sebacee, reținând sebumul sub piele, alături de celulele moarte. Din această categorie pot face parte și cele cu vitamina A sau pe bază de alcool.

Cum poți să scapi de punctele de grăsime acasă

Aatunci când alegi să desfășori operațiunea delicată a extragerii unui punct de grăsime milia acasă, te abonezi la riscul de cicatrici, mai ales dacă sunt adânci. Dacă totuși preferi să tratezi acasă punctele milia, renunță la ideea de a le sparge și apelează la o exfoliere ușoară. 

Astfel, pentru a preveni milia, dar și a îmbunătăți aspectul punctelor de grăsime existente, se pot aplica pe zona afectată, scrie nomasvello.ro: otețul de mere, uleiul de cocos, pasta de dinți, apa de trandafiri, sucul de lămâie, uleiul de arbore de ceai, mierea sau un exfoliant pe bază de mălai ori zahăr.

Oțetul de mere face pielea să strălucească

Oţetul de mere este la fel de eficient când este administrat intern ca şi atunci când este aplicat extern, pe piele. De fapt, multe persoane folosesc oţetul de mere ca parte din regimul lor de frumuseţe. Este o modalitate 100% naturală şi organică de a vă menţine pielea strălucind de sănătate şi elastică.

Oţetul de mere acţionează împotriva ridurilor – soluţia diluată de oţet de mere poate ajuta la încetinirea apariţiei ridurilor. Puteţi înmuia un tampon de vată sau de bumbac în soluţie diluată de oţet de mere şi să vă tamponaţi apoi faţa. După aceasta clătiţi cu apă caldă şi uscaţi pielea prin tamponare.

Oţetul de mere îndepărtează toxinele de pe faţa – utilizarea regulată a soluţiei de oţet de mere va ajuta la eliminarea toxinelor de la nivelul feţei, lăsând pielea curată şi luminoasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net