Masca pentru puncte negre pe care o poți face rapid acasă. Ai nevoie de doar două ingrediente

Ultima actualizare:

Dacă ai puncte negre și vrei să scapi de această problemă, poți face chiar tu o mască acasă, rapid și cu ingrediente ușor de găsit. Nu trebuie neapărat să apelezi la produse care conțin chimicale, căci mama natură îți oferă o mulțime de variante la îndemână. Află ce măști naturale poți prepara și ce sunt, de fapt, punctele negre.

Mască de față pentru puncte negre, sursă foto: Unsplash

Avem în jurul nostru o mulțime de ingrediente naturale care sunt foarte utile când vine vorba despre anumite probleme dermatologice. Desigur, în cazurile unor afecțiuni mai grave, trebuie neapărat să te prezinți la medic. Totuși, dacă ai doar câteva puncte negre care îți dau bătăi de cap, poți testa cu încredere soluțiile de mai jos.

Citește și: Cum scăpăm de acnee. La ce trebuie să fii atent zilnic

Ce ingrediente trebuie să conțină masca de casă pentru puncte negre 

Este o mască foarte simplă și foarte eficientă. Ai nevoie de doar două ingrediente. Practic, punctele albe sau punctele negre sunt pori închiși din piele, în care rămâne blocat sebumul secretat în exces. Aceste secreții anormale pot fi cauzate de numeroși factori, fie de mediu, fie legați de modul în care funcționează organismul persoanei care se confruntă cu această problemă.

Așadar, îți trebuie un ingredient care să ajute la deschiderea porilor, precum și un alt ingredient care să ajute pielea feței să se refacă și să se vindece mai ușor. Tocmai de aceea, varianta măștii pentru puncte negre făcută din miere și scorțișoară este varianta perfectă.

Se amestecă o jumătate de lingură de miere cu o jumătate de lingură de scorțișoară. Se aplică bine pe toată fața și pe zona decolteului, se lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi se spală pielea cu apă călduță. 

Vezi și: Ce greșeli îngreunează eliminarea punctelor negre

Alte tratamente pentru puncte negre pe care le poți face acasă

Există și alte variante de măști făcute acasă, care te scapă de această problemă. Poți combina zațul de cafea cu iaurt. Primul ingredient ajută la deschiderea mai ușoară a porilor în care rămas blocat sebumul secretat în exces, în timp ce iaurtul hidratează și catifelează pielea, pentru ca aceasta să își revină mai ușor.

O altă combinație utilă pentru o mască naturală este formată din sucul stors dintr-o jumătate de lămâie mai mare și o lingură de zahăr. Se amestecă foarte bine într-un vas, până când se formează o pastă omogenă. Se aplică prin mișcări circulare, pe față și pe zona decolteului, insistând în părțile în care sunt mai multe puncte negre. Se lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi se clătește bine cu apă călduță.

Uite și: Scapă de riduri şi puncte negre în doar 7 zile!

Mai sunt și alte variante la care poți apela cu încredere. Combină într-un bol niște iaurt natural cu fulgi de ovăz, care să ajute porii plini de sebum să se deschidă mai ușor. Se aplică în zona afectată la fel ca masca din zahăr și zeamă de lămâie. Ai grijă totuși. Nu folosi mișcări prea dure când aplici orice fel de remediu naturist de acest fel, căci vei face mai mult rău, iar pielea ta va avea de suferit pe termen lung.

O altă combinație naturală, simplă și eficientă în cazul punctelor negre este cea formată din miere și tărâțe de grâu. Se amestecă foarte bine, se aplică pe față, se lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi se clătește bine suprafața cu apă călduță.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net