Inamicii din meniu! Mâncăruri şi băuturi care te îmbătrânesc

Ultima actualizare:

Sarea. Consumată în cantităţi prea mari, creşte presiunea sângelui şi afectează colagenul, aflăm de pe womansday.com. Ridurile vor apărea pe porţiunile de piele mai uscată, cum ar fi cea din jurul ochilor. Sau poate favoriza formarea pungilor sub ochi şi nu e nimic tineresc în acest lucru.

Zahărul. Şi o dietă prea dulce accelerează procesul de degradare a pielii. Dacă vei renunţa la zahăr timp de o săptămână, vei vedea diferenţele - o piele mai sănătoasă, mai strălucitoare.

Cafeaua. Nu numai că îţi pătează dinţii, dar în acelaşi timp te deshidratează, fapt care afectează supleţea pielii. Dacă simţi nevoia, dimineaţa, de un plus de energie, înlocuieşte cafeaua cu un ceai verde, bogat în antioxidanţi, care deshidratează mult mai puţin.

Alcoolul. Este responsabil de pungile care se creează sub ochii tăi şi îţi deshidratează organismul.

Mâncarea piperată. Poate fi excelentă pentru metabolism, dar dăunătoare pentru piele. Ea poate dilata vasele de sânge şi accentua rozaceea, celor care suferă de aşa ceva.

Grăsimile trans, sau hidrogenate, prezente în fast-food, margarină, chipsuri etc., blochează arterele, apa nu mai poate ajunge să hidrateze corespunzător celulele, iar pielea îşi va pierde, în timp elasticitatea.

Băuturile acidulate. Nu numai că îţi atacă dinţii, făcându-i vulnerabili în faţa cariilor, dar cantitatea mare de sodiu pe care o conţin îmbătrâneşte pielea. În acelaşi timp, pot deshidrata, aceste băuturi conţinând o mare cantitate de zahăr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
horoscop 17 martie webp
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
varza a la cluj jpeg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net