Steriletul, cea mai indicat─â metod─â contraceptiv─â pentru femei, dup─â ce au devenit mame. Sfaturi de la speciali┼čti

29 iunie 2021
ster 0 jpeg
Steriletul sau dispozitivul intrauterin (DIU) este cea mai indicat─â metod─â contraceptiv─â pentru femei, dup─â ce au devenit mame, ├«n scopul ├«mpiedic─ârii apari╚Ťiei unei alte sarcinifoto: shutterstock

Deseori se ├«nt├ómpl─â ca femeile s─â aib─â o problem─â ├«n alegerea unei metode eficiente de contracep┼úie. Steriletul poate fi alegerea cea mai bun─â, confortabil─â ┼či eficient─â. Marele avantaj ├«n montarea steriletului const─â ├«n faptul c─â, o perioad─â de c├ó┼úiva ani, femeia este ferit─â de o sarcin─â nedorit─â.

Exist─â prejudecata c─â steriletul ar putea incomoda actul sexual. Acesta este ├«ns─â numai un mit, deoarece steriletul este implantat ├«n uter, nu ├«n vagin. Totu┼či, ├«n cazul ├«n care dispozitivul incomodeaz─â, ├«nseamn─â c─â ┼či-a modificat pozi┼úia, iar ├«n acest caz este nevoie de un consult ginecologic. 

├Än articolul de mai jos, Dr. Allia Dmour, Medic primar obstetric─â/ginecologie, ne spune tot ce trebuie s─â ┼čtim despre sterilet sau dispozitivul intrauterin (DIU)

image
Dr. Allia Dmour, medic primar în specialitatea obstetrică-ginecologie

"Steriletul sau dispozitivul intrauterin (DIU) este cea mai indicat─â metod─â contraceptiv─â pentru femei, dup─â ce au devenit mame, ├«n scopul ├«mpiedic─ârii apari╚Ťiei unei alte sarcini.Procedura de montare ╚Öi de extrac╚Ťie a steriletului este realizat─â de medicul ginecolog ╚Öi necesit─â un control genital prealabil fiec─ârei interven╚Ťii. Steriletul se poate monta daca femeia nu prezint─â leziuni la nivelul colului uterin (test citologic Babe╚Ö-Papanicolau normal, nu mai vechi de un an) si nu este diagnosticat─â cu boal─â inflamatorie pelvin─â sau neoplazii uterine.

Steriletul ac╚Ťioneaz─â prin irita╚Ťia local─â a endometrului ╚Öi men╚Ťine un grad constant de inflama╚Ťie u╚Öoar─â, ceea ce ├«mpiedic─â ovulul fecundat s─â se poat─â implanta.

Steriletul este un dispozitiv mic, de m─ârimea unui b─â╚Ť de chibrit

Se introduce ├«n cavitatea uterin─â, preferabil in ultima sau penultima zi de menstrua╚Ťie. Are forma literei T ╚Öi este fabricat din plastic, cupru, argint sau aur. Toate steriletele au unul sau dou─â fire care ies din cavitatea uterin─â ╚Öi r─âm├ón ├«n vagin. Existen╚Ťa lor ├«n vagin indic─â faptul c─â dispozitivul este la locul lui, ├«ns─â cea mai important─â utilitate a lor este atunci c├ónd trebuie scos steriletul: medicul trage cu o pens─â chirurgical─â de fire, extrag├ónd astfel dispozitivul.Steriletul este una dintre cele mai eficiente metode moderne de contracep╚Ťie, cu o rat─â de protec╚Ťie ├«mpotriva sarcinilor nedorite de p├ón─â la 99%. Este o solu╚Ťie comod─â ╚Öi de lung─â durat─â, pentru c─â se poate men╚Ťine ├«n medie 5 ani. ├Än principiu este o metod─â contraceptiv─â f─âr─â hormoni, ├«ns─â exist─â ╚Öi sterilete care elibereaz─â hormoni ╚Öi care au alte indica╚Ťii medicale. Ac╚Ťiunea contraceptiv─â a dispozitivului intrauterin este imediat─â, iar efectele secundare sunt minime", a spus Dr. Allia Dmour, medic primar obstetric─â/ginecologie. Cu 15 ani de experien┼ú─â dedica╚Ťi nevoilor ┼či s─ân─ât─â╚Ťii femeilor, Dr. Allia Dmour le este al─âturi pacientelor sale at├ót ├«n diagnosticarea ┼či tratarea unor afec┼úiuni, c├ót ┼či in momentul magic ├«n care devin mame.

oana zavoranu jpg
maria dragomiroiu
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
Horoscop săptămânal 23 29 mai 2022 jpg
scorpion jpeg
FOTO 3 jpg
clutch png
image png