Te confrunți cu căderea părului? Iată ce trebuie să faci pentru a avea un păr de invidiat

Ultima actualizare:

Cu toții ne dorim un păr strălucitor și bogat, care să întoarcă toate privirile celor din jur, însă, așa cum știm, nu putem obține totul atât de ușor. Așadar trebuie să respectăm anumite reguli, pentru a ne putea mândri cu podoaba capilară.

Iată ce trebuie să faci contra căderii părului
Iată ce trebuie să faci contra căderii părului

Câte dintre voi, doamnelor și dominșoarelor nu v-ați uitat cu puțină invidie dacă ați întâlnit la un moment dat o femeie cu părul lung, strălucitor și frumos? Știm, și noi simțim același lucru, dar tocmai pentru că nu încurajăm concurența și vrem ca toate cititorele Click! să fie frumoase și complimentate, reporterii noștri au stat de vorbă cu Georgiana Neagu, hair-stylist cu o experiență de peste 15 ani în îngirjirea părului, pentru a ne dezvălui secretele unui păr de invidiat. Ea ne-a povestit despre cauzele căderii părului, dar și ce soluții și tratamente avem pentru a avea un păr superb. Iată ce sfaturi ne-a oferit!

Creșterea părului

  În primul rând trebuie să știți că părul are 3 faze de creștere și acestea sunt ciclice.

1. Catagena

2. Anagena

3. Telogena

 Prima fază este cea catagena, unde parul este în faza de creștere, e mic și subțire. A doua fază este cea în care parul este la maturitate, a crescut și este puternic, iar a treia faza este telogena, faza în care firul matur îmbătrânește, începe să se subțieze rădăcina și cade.

Păr bogat, indiferent de perioadă

Cum putem avea un par mai bogat, indiferent de ciclicitatea în care se află?

E normal să mai cadă din ele, dar nu să fie o cădere masiva. Când parul ajunge în faza telogena începe imediat și faza catagenă, adică rădăcina firului matur se subțiază și cade, iar firul mic și subțire începe să crească.

Vitaminele și mineralele pe care le luam din alimentație sau medicamente speciale pentru păr ajută foarte mult firul matur să se îngroașe la rădăcina și să nu mai cadă.

De asemenea și pe cel mic il ajută să crească mai repede și să se întărească.

Ce vitamine sunt recomamdate?

În general vitamina B7 sau biotina este cea mai indicată în tratarea din interior acestei probleme. Ea este continuat în mod natural de organism și sintetizată de flora intestinală. Vitamina B7 se găsește și ea în diverse alimente cum ar fi fructele (avocado, căpșuni, pepene verde etc), în păsări crescute la sol (rată, gască, pui), produse lactate de vacă și multe altele. Este recomandat ca pe lângă o alimentație variată și sănătoasă să luam și suplimente alimentare cu conținut crescut de biotină. De asemenea, este indicat ca produsele pe care le folosim (șampon, fiole, balsam de scalp) să aibă în conținut aceasta vitamina în cantități mari, astfel încât să întărească rădăcina firului de par și să o “ umple”. Se recomandă ca aceste cure să fie făcute în anotimpul primăverii și al toamnei, timp de 3 luni.

Citește și: Jo, apariție spectaculoasă de Halloween. Cum s-a lăsat aranjată de hair-stylistul Adrian Perjovschi

Cauze ale căderii părului

De obicei în perioadele în care căderea parului este mai accentuată, putem verifica conținutul de vitamina B7 printr-o analiza la sânge.

Părul mai poate cădea din motive mecanice (prea strâns, coafat excesiv, spălat la cap în mod agresiv), chimice (vopsit, decolorat cu produse prea agresive, permanent etc), utilizarea unor produse de care scalpul nu are nevoie (aici se face o analiza a produselor și totodată o recomandare pentru nevoia scalpului tău), anumite afecțiuni de sănătate pot cauza pierderea cosițelor tale cum ar fi afecțiunile cardiace, bolile autoimune, citostaticele, inclusiv dermatita, problemele hormonale,dar și genetic. De aceea este în regula să întrebați medicul dvs dacă puteți suplini cu medicație pentru sănătatea parului, ne-a declarat hair-stylista.

Georgiana Neagu este hair-stylist cu peste 15 ani de experiență în domeniu, dar și cu o curiozitate extremă în deslușirea misterelor părului. Pentru aceasta a lucra cu oamenii este o plăcere, fiindcă fiecare clientă pe care o cunoaște vine cu o poveste a ei, dar și a parului, astfel încât hair-stylista noastră află din discuții atât problemele scalpului și ale firului de păr, cât și dorințele și părerile doamnelor, ele contribuind pentru un rezultat excelent.

Citește și: Jo, apariție spectaculoasă de Halloween. Cum s-a lăsat aranjată de hair-stylistul Adrian Perjovschi (click.ro)

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net