Vergeturile dispar dacă folosești aceste alimente în fiecare zi. Te scapă de ele definitiv

Ultima actualizare:

Vergeturile se numără printre principala problemă a pielii cu care se confruntă majoritatea adulților, dar și adolescenților. Din păcate, persoanele care dezvoltă acest aspect al pielii caută tot felul de variante pentru a scăpa de vergeturi. Există câteva lucruri pe care le pot face pentru a le diminua. 

Vergeturi / foto: Arhiva Click!
Vergeturi / foto: Arhiva Click!

Există mai multe cauza care conduc la apariția vergeturilor care pentru multe persoane sunt considerate inestetice. Acele dungi apar după ce pielea a fost întinsă excesiv, fibrele de colagen se rup și astfel se creează vergeturile. 

Remedii pentru estomparea vergeturilor 

Vergeturile pot fi de culoare roz, violacee ori purpurie în faza iniţială de formare (imediat după ruperea/destrămarea fibrelor de colagen), dar devin progresiv alb-sidefii odată cu trecerea timpului (faza cicatricială propriu-zisă), informează medlife.ro. 

Deși nu există vreo soluție „minune” care să ne scape peste noapte de vergeturile apărute pe piele, există câteva remedii naturiste. Ele previn apariția vergeturilor și le ameliorează - aleo vera și diferse uleiuri aplicate pe piele - uleiurile  cresc nivelul de hidratare al pielii și ajută la prevenirea vergeturilor și, utilizarea zilnică a gelului de aloe vera ajută la ameliorarea pielii în zonele cu probleme.

  • ulei de cocos;
  • ulei de măsline;
  • ulei de migdale;
  • ulei de argan;
  • ulei de măceșe;
  • unt de cacao;

Ce spun specialiștii despre vergeturi 

Prof. dr. Ioan Lascăr, unul dintre cei mai renumiți chirurgi plasticieni, a vorbit despre problema apariției vergeturilor. Deși multe persoane care se află în această postură doresc cu tot dinadinsul să scape de ele, specialistul le spune că acest lucru este imposibil. Pot fi ameliorate, dar niciodată eliminate.

„Pot fi corectate vergeturile?", a întrebat Val Vâlcu.

„Din păcate nu. Ar trebui să ne mai naștem încă o dată pentru că ar trebui restaurate fibrele elastice. Fibrele elastice sunt acele microresorturi care sunt în grosimea straturilor profunde ale pielii și care asigură versatilitatea. Deci extinderea și apoi retragerea pielii.", a spus prof. dr. Ioan Lascăr.

„Nici prin autotransplant de piele? Adică să luați piele dintr-o zonă mai puțin vizibilă și să o puneți unde sunt vizibile vergeturile?", a întrebat Val Vâlcu.

„Autotransplantul de piele face parte din procedurile elementare. Calitatea unui transplant integrat, final, nu se compară cu calitatea tegumentului. Folosim transplantul de piele, în interes estetic, cu totul și cu totul excepțional.", a spus prof. dr. Ioan Lascăr la interviurile DC News și DC Medical

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
piure de cartofi freepik jpg
horoscop jpg
petre roman mineriada jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
FotoJet (4) jpg
magiun bun jpeg
woman 1854443 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net