S-a lansat primul film Zurli! Mirela Retegan a așteptat timp de 17 ani acest moment! „Eu îmi joc rolul vieții!”
Mirela Retegan, cunoscută ca Tanti Prezentatoarea de la Gașca Zurli, și-a văzut visul cu ochii! Aseară a avut loc avanpremiera filmului „Superpietonii Zurli”, primul film Zurli la care a sperat Mirela Retegan și iată că după 17 ani acesta s-a lansat în sfârșit, iar începând cu data de 19 ianuarie se poate vedea peste tot în cinematografe.
Nici bine nu s-a întors din vacanța din Egipt, căci Tanti Prezentatoarea va pleca într-un turneu de promovare prin țară a filmului „Superpietonii Zurli”.
Mirela Retegan a oferit toate detaliile într-un interviu exclusiv pentru Click! Sacrificiile sunt pe măsură, dar realizările și gustul succesului sunt cele mai dragi și mari sentimente!
Mirela, ai început anul bine! Cu o vacanță în Egipt și lansarea filmului Zurli! Ce sentimente te încearcă? Ți-ai îndeplinit, practic, un vis!
Da. Filmul Zurli face parte din visul întregului proiect. Este o formă pe care am luat-o mereu în calcul pentru promovarea ideii de educație prin joacă. După producții de radio, TV și YouTube, era cumva firesc să se întâmple. A durat „puțin”, vreo 17 ani, dar a meritat!„Superpietonii Zurli” sper să fie acel film despre care copiii de astăzi să spună când vor fi mari: „Când am fost mic, am văzut filmul cu Zurli”.
Cum a luat naștere primul film Zurli? Cine a venit cu această idee îmbrățișată cu căldură de Tanti Prezentatorea, Mirela Retegan?
Ideea de a face acest film a aparținut partenerilor Mixton Music, Cătălin Dascălu și Alina Todașcă. Eu aveam demult în plan un film cu Gașca Zurli. Înainte de pandemie, am fost chiar pe punctul de a-l face. Dar au venit schimbările din 2000 și nu a mai fost posibil. Așa că anul trecut, când m-a sunat Cătălin, am fost foarte bucuroasă să lucrăm împreună.
Cei care ți-au propus ideea filmului au mare succes în muzică, cu Iuliana Beregoi! Apare și ea, la un moment dat, în acest film Zurli?
Nu. Iuliana nu apare. Acum, că mă întrebi, realizez că am fi putut face asta. Îți spun sincer că ne-am concentrat pe povestea Zurli și nici nu mi-a trecut prin cap. O să iau în calcul pentru următorul film.
Mai mulți copii de vedete joacă în filmul Zurli
Cine este regizorul filmului și ce actori fac parte din distribuție?
Cătălin Dascălu a regizat filmul și eu l-am ajutat. Cătălin și cu mine am scris scenariul, ideea este a mea și vine din campania „Verde la educație pentru circulație”. E un proiect foarte frumos și educativ al Fundației Zurli. Din distribuție fac parte actorii care interpretează personajele Zurli: Vero Căliman, Răzvan Marina, Andreea Ghiță, Eduard Zănoagă, Ioan Varodi, Edith Elekeș, Lavinia și alți prieteni colaboratori. În acest film i-am avut invitați speciali pe prietenii care ne-au sprijinit mereu campaniile și activitățile noastre: Roua și Mihai Morar, Luiza și Ioana Chereji, Alma și Amalia Enache, Smaranda și Codin Maticiuc.
Tu ai tot rolul de Tanti Prezentatoare și în film?
Da, da, da! Eu îmi joc rolul vieții. Îți dai seama că nu mă iau deloc în serios. Mă bucur că am făcut-o și pe asta. A fost o experiență foarte drăguță. M-am străduit și sper ca oamenilor să le placă prezența mea pe ecran.
Când o să apară filmul Zurli în cinematografe?
Din 13 ianuarie suntem în țară. Ro Image e distribuitorul nostru și ne dorim să ajungă în cât mai multe orașe!Noi mergem să-l vizionăm împreună cu copiii.Pe https://zurli.ro/program/ au toate detaliile.Îți las aici lista cu locurile în care oamenii pot să vadă filmul alături de noi:
● Iași, 13 ianuarie, sâmbătă, ora 11:00
● Vaslui, 14 ianuarie, duminică, ora 11:00
● București, 16 ianuarie, marți, ora 20:00
● București, 17 ianuarie, miercuri, ora 20:00
● Arad, 19 ianuarie, vineri, ora 19:00
● Timișoara, 20 ianuarie, sâmbătă, ora 11:00
● Oradea, 21 ianuarie, duminică, ora 12:00
● București, 24 ianuarie, miercuri, ora 19:00
● Satu-Mare, 26 ianuarie, vineri, ora 19:00
● Cluj, 27 ianuarie, sâmbătă, ora 11:00
● Bistrița, 28 ianuarie, duminică, ora 11:00
● București, 31 ianuarie, miercuri, ora 19:00
● București, 1 februarie, joi, ora 19:00
● Brașov, 2 februarie, vineri, ora 19:00
● Sibiu, 3 februarie, sâmbătă, ora 14:30
● Târgu Mureș, 4 februarie, duminică, ora 14:30
● București, 6 februarie, marți, ora 19:00
● Ploiești, 7 februarie, miercuri, ora 19:00
● Focșani, 9 februarie, vineri, ora 19:00
● Buzău, 10 februarie, sâmbătă, ora 11:00
● Bacău, 11 februarie, duminică, ora 11:00
● Constanța, 16 februarie, vineri, ora 11:00
● Alexandria, 17 februarie, sâmbătă, ora 11:00
● Pitești, 18 februarie, duminică, ora 11:00
● Pitești, 18 februarie, duminică, ora 17:00
Cum credeți că o să fie primit?
Am emoții foarte mari! Sper că o să fie primit cu bucurie. E complet nouă experiența. Filmul merită văzut de toată lumea, de la mic la mare. Eu garantez că am pus în el toată dragostea mea pentru copii și toată priceperea adunată în 17 ani de Zurli. Le recomand educatorilor și învățătorilor să meargă cu clasa. Părinții pot face gașcă de prieteni. E un film cu multă veselie și educație prin joacă. O să găsiți componente de educație emoțională, civică, rutieră, socială. Exemple de jocuri, cele mai iubite cântece Zurli, o bucată de animație.
Fiica ei, Maya, are mână liberă să facă ce vrea cu ZurliMirela, cât de încântată ești de acest proiect? Joacă și Maya în acest film?
Sunt foarte, foarte, foarte fericită! Cu mâna pe inimă. Stau dreaptă în fața oricui. E făcut cu toată credința mea că fac lucruri care le fac mai bună viața copiilor și îi ajută pe părinți în creșterea lor. Astăzi mi-am petrecut dimineața gândindu-mă la tot parcursul care m-a adus aici și, crede-mă, sunt extrem de recunoscătoare.Maya nu joacă. Ea nu era în țară în perioada filmărilor.
Maya îți calcă pe urme și are rolul ei în Gașca Zurli! Ești fericită? O să îi predai ștafeta la un moment dat, definitiv?
Maya a avut dintotdeauna locul ei în lumea Zurli. La un moment dat, știa toate conceptele mai bine decât cei care le jucau. De mică a participat la tot procesul, a fost muza, sursa mea de inspirație, barometrul și criticul cel mai dur. A scris povești cot la cot cu mine și cântă toate cântecele Zânei Bune. A trebuit doar să-și dorească un loc permanent și a descoperit că locul ei o aștepta. Mă bucur mult că face asta și vreau să rămână la Zurli atâ timp cât asta o să-i aducă bucurie. Despre predarea ștafetei am o altă perspectivă: Maya schimbă deja foarte multe în lumea Zurli, dar nu vreau să pun nicio presiune pe ea. Dacă visul ei o să fie să ducă Zurli mai departe sau la un alt nivel, cu dragă inimă are loc să facă asta. Zurli e jucăria pe care Dumnezeu - Tatăl meu, mi-a dat-o să mă joc. Dacă nu am încredere să-i dau și eu copilului meu aceeași jucărie, ar însemna că nu am încredere în ce am crescut. Ceea ce nu e cazul.
Ce schimbări ți-ai propus să faci în viața ta în anul 2024?
Multe. Atât de multe, încât îți promit că povestim despre ele într-o zi, când ele încep să se așeze. Avem nevoie de o discuție întreagă.
Cât de lungă e „to do list 2024” pentru Mirela Retegan?
Greul n-a fost să fac o listă lungă. Greu a fost să nu înghesui în ea tot ceea ce aș putea să fac. Am foarte multe idei. Dar sunt pregătită să mă adaptez în orice moment la felul în care se așează prioritățile.
Ai fost vreodată dezamăgită de faptul că nu ai reușit să faci tot ceea ce ți-ai propus la un moment dat?
Daaaaaa. De multe ori făceam opt din zece lucruri și cele două nefăcute îmi luau bucuria celorlalte opt duse la capăt. Ajungeam acasă la sfârșitul zilei nemulțumită că n-am apucat să fac tot. Între timp, nu mai fac asta. Pun bucuria pe primul plan. Am lăsat perfecțiunea mai în spate. Când fac acum planuri, îmi măsor puterile și îmi las timp să mă și bucur.
Nu ai obosit niciodată? Ești extrem de activă și plină de idei! Ce te ține în formă și cine îți aduce mereu sau îți dă această energie debordantă?
Ba da. Obosesc emoțional. Uneori e atât de mult, încât trebuie să mă opresc și să stau. Până acum câțiva ani, ajungeam de câteva ori pe an la perfuzii din cauza epuizării. Acum simt când bateria e aproape gata și o pun la încărcat. Fie pun pijamalele și stau în liniște câteva zile, fie plec departe de agitație. Fac zilnic mișcare, meditez, mă rog, intru în biserici și în librării, citesc, mă uit la filme, ascult muzică și fac zilnic 10.000 de pași. Și mai fac ceva care mă ajută: țin aproape de mine oamenii care mă iubesc și încerc să scap de cei care nu mă iubesc, dar pentru care sunt o oportunitate bună din tot felul de motive. Uneori îmi ies toate, alteori unele mai mult, altele mai puțin. Dar, până la urmă, din toate astea învățăm și ne luăm combustibil să mergem mai departe.