Mirela Retegan, izbândă în Parlament! S-a aprobat Legea Zurli! „Fix un an. Atât a durat!”

#Exclusiv Click!

Mirela Retegan (53 de ani) a avut sorți de izbândă! S-a aprobat Legea Zurli!

Începând de ieri, femeile însărcinate, copiii sub cinci ani însoțiți de către părinți, precum și părintele care însoțește un copil cu dizabilități nu vor mai sta la coadă în instituțiile publice sau private din țară, întrucât inițiativa socială propusă de Mirela Retegan, fondatorul “Găștii Zurli”, a fost transpusă în inițiativă legislativă de deputatul PNL Alin Ignat și la data de 20 septembrie 2023, aceasta a devenit lege.

„Nu știți ce înseamnă...”

”Este o lege prin care îmi doresc ca femeile însărcinate și persoanele care însoțesc copii mici și cu dizabilități să nu mai stea la nicio coadă în România. Prin lege, o să li se dea voie și o să fie invitați să meargă în fața oricărei cozi.

Poate multora vi se pare ceva minor. Înseamnă că n-ați fost niciodată gravidă nevoită să stați ore întregi în picioare, n-ați fost niciodată o mamă, un tată sau un bunic cu un copil mic și nerăbdător, așteptând ore întregi să vă vină rândul, nu știți ce înseamnă să stai la coadă cu un copil din spectrul autism sau cu Sindrom Down. Sunt multe lucruri care trebuie corectate la noi. Eu mă opresc asupra unora, altele le las altora. Și promit să fac tot ce ține de mine ca prioritatea celor care aduc pe lume copii și au grijă de cei speciali să fie respectată de toată lumea: oameni și instituții”, a precizat Mirela Retegan, fondatoarea trupei Gașca Zurli.

“Proiectul de lege s-a bucurat de un sprijin foarte mare în societatea civilă și în mass-media. Printr-o strânsă colaborare între parlamentari și reprezentanții organizațiilor de părinți, putem asigura cadrul legislativ adecvat pentru încurajarea cât mai multor cetățeni să pună bazele unei familii în țara noastră”, a adăugat deputatul PNL, Florin-Alexandru Alexe.

Proiectul a fost depus în data de 8 martie la Senat, iar pentru concretizare a fost nevoie de finalizarea tuturor pașilor procedurali, mai ales de votul majorității parlamentarilor, precum și de promulgarea de către președintele României. Dar Mirela Retegan a vorbit pentru Click! despre această mare fericire a ei și multe altele! O femeie cu suflet mare care face mereu copiii fericiți!

Mirela, te simți învingătoare! Ai reușit! Felicitări! Cât timp a durat până când Legea Zurli s-a votat și aprobat în Parlament?

Fix acum un an am fost martoră în aeroport la o situație extrem de neplăcuta: femei însărcinate, părinți și bunici cu copii mici la cozi infernale. Am profitat că lumea m-a recunoscut și i-am dus în față. Dar mi-am promis că o să fac tot că lucrurile să se schimbe și copiii mici împreuna cu femeile însărcinate să nu mai aștepte la nicio coadă.Fix un an. Atât a durat.

Cât de fericită ești acum? Ce schimbări, implementări și aniversări mai urmează pentru tine?

Sunt foarte fericită. Toamna a început cu o lege votată. Continuă cu aniversările din Zurli: 10 ani de „Am o căsuța mică” și 17 ani de Zurli în România iar Maya mi-a făcut o mare surpriză, a revenit acasă și timp de un an vrea să pună umărul și să mă ajute în proiectul Zurli.

Începe și Turneul Gașca Zurli, se apropie și evenimentul aniversar 17 ani de Zurli și 10 ani de la lansarea piesei “Am o căsuța mică”! Cum faci față acestui program încărcat și de unde îți iei energia de a merge mai departe?

Sunt înconjurată de oameni fantastici și ăsta e secretul faptului că fac atât de multe în același timp.Oamenii din echipa Zurli, partenerii, colaboratorii sunt foarte dedicați și mă ajută foarte mult.În ce mă privește, eu nu aș putea să fac față dacă nu aș fi foarte organizată.În fiecare zi fac mișcare , am o medie de 10.000 de pași pe zi, Pilates, yoga, Meditații. Frigiderul meu e plin de alimente verzi…

Ai ales să îți ții viață privată departe de lumina reflectoarelor! Este Tanti Prezentatoarea fericită din toate punctele de vedere, atât pe scenă cât și acasă?

Ca toți oamenii, nu am o viața perfectă. Dar încerc să mă bucur de tot ceea ce am și să-mi construiesc fericirea din ceea ce mi-a scos viața în cale. Fac tot ce pot să nu treacă nicio zi fără să găsesc motive de bucurie și acasă și în afara ei.

Ce face Maya, unde mai învață și cât de implicată este acum în proiectul Zurli?

La asta aș vrea să îți răspundă chiar ea pentru că e poveste lungă. Pe scurt, Maya a ales să revină în țară și să-și ofere un an de experiențe profesionale cât mai diverse. Îți las bucuria să afli de la ea.

Te-ai gândit să faci partidul Zurli dacă tot vin alegerile peste noi în curând?

Nu cred că ar mai încăpea încă o activitate în viața mea. Încă n-am terminat de scris toate cântecele și poveștile pe care le am în cap. Ca să-ți răspund la întrebare, nu, nu m-am gândit la asta, abia am timp să mă gândesc la tot ce am de făcut astăzi.

Cât de “mică” este căsuța Mirelei Retegan?

Am o singură casă stabilă: cea din inimă. Altfel, în 20 de ani am schimbat 11 chirii, În funcție de nevoile din acel moment. Astăzi am“căsuța” care are foarte multe utilități, inclusiv de platou de filmare în anumite situații.Încă nu m-am așezat la Casa mea.Mai copilăresc puțin.

Ai un suflet mare! Ce îți mai dorești pentru tine în următorii 2-3 ani, să zicem?

Mulțumesc pentru felul în care mă vezi.Am multe planuri. Dar între timp am învățat ceva foarte important: eu fac tot ce ține de mine până la jumătatea drumului. Dacă acolo mă întâlnesc cu Dumnezeu, înseamnă că planurile fac parte din misiunea mea și pot să merg mai departe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
alina sorescu jpg
Tată de trei copii, îndrăgitul artist își face programul astfel încât să poată petrece timp și cu ei
image png
De Paște, și prezentatorul emisiunii Exclusiv VIP de la Prima TV, a nimerit vreme frumoasă în Dubai alături de soția sa, Oana Turcu, și fiul lor, Tudor
Banner lidia buble
image
actualitate.net
image
actualitate.net