Handbalistele ”tricolore” s-au calificat la Campionatul European


    Eliza Buceschi, cea mai bună contra Danemarcei.foto:mediafax
Eliza Buceschi, cea mai bună contra Danemarcei.foto:mediafax

Naţionala de handbal feminin s-a calificat azi la turneul final al Campionatului European din luna decembrie, după ce a învins reprezentativa Lituaniei cu scorul de 34-24, în penultimul meci din grupa 1 preliminară a competiţiei.

Marcatoarele tricolore au fost Chintoan 6 goluri, Ardean-Elisei 4, Tănăsie 4, Buceschi 4, Udriştoiu 3, Perianu 3, Tiron 3, Zamfirescu 2, Vizitiu 2, Cartaş 1, Chiper 1, Szucs 1 gol, iar pentru Lituania s-a remarcat Ivanauskaite 7 reuşite.

La Kaunas nu au făcut deplasarea Cristina Neagu şi Oana Manea, menajate de antrenorul Toms Ryde.

Cu victoria din această seară, România acumulează 8 puncte şi ocupă locul secund în grupă, după liderul Norvegia, tot cu 8, care a învins în aceeaşi zi reprezentativa Belarus, scor 32-22 (15-9), nordicele fiind şi ele calificate la turneul final al CE din 2016.

Anterior, tricolorele au învins Lituania, cu 29-20, Belarus, cu 25-23, Norvegia, cu 25-20, iar în cea de-a patra partidă au cedat în faţa nordicelor, cu 17-27.

Ultimul meci al tricolorelor din grupa 1 va avea loc, sâmbătă, la Piatra Neamţ, cu Belarus (4 puncte), în aceeaşi zi Norvegia urmând să întâlnească pe teren propriu Lituania (0 puncte).

Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe, plus o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica la turneul final al Campionatului European din acest an, găzduit de Suedia, între 4-18 decembrie. Suedia este calificată direct la turneul final în calitate de naţiune organizatoare.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 10 iunie.

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
horoscop jpg
cub gabi bădălău png
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
image
image
image
image
image
image
neymar plange brazilia jpg
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg