Edi Iordănescu este în doliu. Una dintre cele mai apropiate ființe din viața lui a murit, imediat după calificare

Ultima actualizare:

După partida România - Slovacia, terminată cu scorul de 1-1, care a asigurat calificarea naționalei în optimile de finală ale Euro 2024, Edi Iordănescu a primit o veste tristă din țară.

edi iordanescu sportpictures (2) webp

Bucuria calificării în fazele eliminatorii a Euro 2024 trăită de selecționer a fost umbrită de o tragedie în România.

Sora lui Anghel Iordănescu și mătușa antrenorului echipei naționale au decedat după meciul de la Frankfurt, care a adus calificarea tricolorilor. Fostul antrenor, prezent la acel joc, nu a aflat despre această veste tragică decât la întoarcerea acasă.

Potrivit Fanatik, Anghel Iordănescu a fost informat despre moartea surorii sale abia la sosirea pe aeroportul de la Otopeni. Din cauza acestei vești triste, fostul selecționer cel mai probabil nu se va întoarce în Germania pentru meciul cu Olanda, pentru a-și susține fiul.

A murit sora lui Anghel Iordănescu

Edi Iordănescu a beneficiat de sprijinul constant al familiei sale pe durata Campionatului European din Germania. Membrii acesteia au fost prezenți la fiecare meci al României, încurajându-l pe selecționer în toate partidele tricolorilor din faza grupelor.

La meciul cu Ucraina de la München, nu mai puțin de 16 membri ai familiei Iordănescu au fost prezenți în tribune.

Echipa națională a încheiat cu o remiză partida din Grupa E împotriva Slovaciei la Euro 2024 și s-a calificat pe primul loc în optimile de finală. Următorul lor adversar va fi Olanda, meci programat pentru marți, 2 iulie, de la ora 19:00.

Ce spune presa olandeză despre meciul cu România

Publicația olandeză Trouw ridică întrebarea dacă "Portocaliii vor reuși să învingă pur și simplu România?", subliniind că acest lucru este o gândire prea ușoară.

Publicația descrie parcursul greoi al Olandei în grupă și observă faptul că au terminat pe locul 3 le-a deschis o cale, aparent, mai accesibilă spre semifinale, numind acest lucru "o binecuvântare deghizată".

Trouw comentează că expresia se potrivește eșecului echipei olandeze împotriva Austriei în ultimul meci din grupă (înfrângere cu 3-2), oferind astfel Olandei o șansă neașteptată, pe hârtie cel puțin, de a avansa.

Publicația îl evidențiază pe Andrei Rațiu pentru părul său albastru și pentru performanțele sale din faza grupelor.

„Nu este un fotbalist sofisticat la minge, dar voința sa este fără precedent”, notează Trouw, subliniind munca, voința și viteza echipei naționale a României, simbolizate de fundașul dreapta de la Rayo Vallecano.

Ziarul olandez Algemeen Dagblad (AD) caracterizează România drept "o apărare solidă într-o echipă compactă" și este convins că nu va fi un adversar ușor pentru echipa lui Ronald Koeman.

De Telegraaf, una dintre cele mai mari publicații olandeze, afirmă că România „nu are vedete adevărate, dar forța lor constă în colectiv, cu jucători care sunt gata să muncească din greu pentru echipă”.

Ei subliniază puterea tricolorilor pe contraatac și menționează ocaziile pe care le-au avut în a doua repriză în meciul cu Belgia.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Minge (Sportpictures) jpg
Florin Nita (Sportpictures) jpg
Edward Iordanescu (Facebook) jpg
image png
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net