Acum ori niciodată: România începe misiunea la EURO. Ucraina, primul hop

Ultima actualizare:

Echipa națională a României își începe visul la Campionatul European, acolo unde își măsoară forțele cu Ucraina, Belgia și Slovacia. Prima încercare a selecționatei lui Edi Iordănescu are loc, luni, de la ora 16.00, când „tricolorii” vor înfrunta Ucraina, într-o partidă programată să se dispute în Germania, la München și fiind televizată de ProTV.

Fotbaliștii lui Edi Iordănescu, pregătiți de primul meci (FOTO: Sportpictures)
Fotbaliștii lui Edi Iordănescu, pregătiți de primul meci (FOTO: Sportpictures)

„Au fost opt ani lungi, chiar dacă am fost în 2016, simt că acum putem face o figură mult mai frumoasă, sunt încrezător şi mândri că suntem aici!”, a punctat unul dintre veteranii echipei, Denis Alibec, a cărui experiență, dați fiind cei 33 de ani pe care îi are, se speră să facă diferența. „Aproape numai singur m-am antrenat, nu-mi venea să cred că m-am accidentat iar şi că aş putea rata turneul final”, a povestit despre încercările lui, adăugând: „Dar sunt pe drumul cel bun şi cred că o să pot să joc. Aş vrea să joc mai mult şi cu siguranţă voi da totul în acele minute. Aş vrea să ajungem şi în finală dacă se poate! Trebuie să o luăm meci cu meci şi să câştigăm punctele necesare pentru a merge mai departe. Nu cred că trebuie să ne fie teamă de cineva. Sunt jucători foarte importanţi ai Europei şi cred că De Bruyne este vedeta grupei, ca să zic aşa. Suntem uniţi, unitatea ne va ajuta mult, suntem o familie, avem talent şi am arătat că nu renunţăm niciodată”.
România are, totuși, motivele ei să se teamă de Ucraina, care este o forță de luat în calcul, dacă ne raportăm din punct de vedere valoric: în vreme ce lotul lui Edi Iordănescu de-abia „sare” de 92 de milioane de euro, jucătorii ucraineni ating impresionanta sumă de 379 de milioane de euro.

Drăgușin, „steaua României” la EURO2024

„Asul” din mâneca țării noastre este considerat Radu Drăgușin, fotbalistul de 22 de ani legitimat la Tottenham Hotspur fiind considerat de presa internațională drept „steaua României”. „E foarte mult entuziasm printre noi. De când am aterizat, am văzut cum ne-au primit oamenii și câți români sunt pentru noi. Noi am plecat cu gândul de a ieși din grupă, acesta e obiectivul și cred că putem să-l atingem. Mereu am plecat cu șansa a doua, lumea nu a crezut în noi, dar faptul că ne-am calificat ne dă încredere că putem face un turneu final bun”, a declarat și Drăgușin, în vreme ce Nicușor Bancu a concluzionat: „Nu ne-a făcut nimeni cadou această calificare, suntem încrezători că putem bate pe oricine!”.
„Misiunea noastră, mai presus de orice obiectiv, este să aducem bucurie în inimile românilor. Am ajuns aici prin muncă, pasiune și sacrificiu. Am pregătit totul cu energie pozitivă și responsabilitate, pentru a obține maximum din această experiență extraordinară. Fiecare jucător este pregătit, echipa este pregătită. Dacă vom reuși să ne îndeplinim visul, nu va fi o surpriză pentru mine. Iar dacă lucrurile nu vor merge cum ne dorim, responsabilitatea îmi revine în totalitate. Dar am convingerea că suntem gata de luptă! Sunt mândru de munca și dăruirea băieților noștri. Au dat totul în preliminarii și în pregătirea turneului final și sunt sigur că vor da totul și în meciuri. Întăriți de gândurile bune ale românilor de acasă și din întreaga lume, suntem o singură inimă! Și batem pentru România!”, a transmis selecționerul României, în perspectiva debutului la EURO 2024, acesta aniversându-și împlinirea a 46 de ani chiar cu o zi înainte de prima partidă la turneul final.

„Tricolorii”, pe urmele nemților

După ce au parcurs aproximativ 280 de kilometri cu trenul din Würzburg, unde este „cartierul general” al „tricolorilor”, până în capitala Bavariei, jucătorii României s-au cazat la cel mai mare hotel și centru de conferințe din sudul țării, unde zilele trecute a stat și naționala Germaniei. Ianis Hagi și colegii săi vor avea la dispoziție camere spațioase, cu un design modern și o vedere pe măsură, urmând să parcurgă aproximativ 18 kilometri de la cazare și până la Allianz Arena, acolo unde vor disputa primul meci din grupe.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net