Reacția Simonei Halep, după ce TAS a anunțat când va fi judecat cazul său

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat că va analiza cazul Simonei Halep, suspendată patru ani din tenis pentru dopaj, românca a reacționat în mediul online. Sportiva din Constanța va fi în atenția TAS, mult mai devreme decât se credea, chiar în iarna aceasta. 

Simona Halep va avea situația analizată, în luna februarie, la TAS (FOTO: Getty Images)
Simona Halep va avea situația analizată, în luna februarie, la TAS (FOTO: Getty Images)

„Curtea de Arbitraj Sportiv a decis ca audierile în cazul meu să fie în 7-9 februarie 2024. Mă bucur că am posibilitatea de a prezenta şi a-mi demonstra nevinovăţia în faţa unui tribunal independent. Mulţumesc”, a notat Simona Halep, într-un story pe contul său de Instagram.
Situația a stârnit interes la nivel internațional, spaniolii de la „Mundo Deportivo” consemnând noutățile din cazul sportivei: „Simona Halep își va juca ultima carte la TAS, care a stabilit ca între 7 și 9 februarie 2024 să fie studiat apelul făcut de jucătoarea română. Trei zile și o sentință care reprezintă un joc de totul sau nimic pentru viața sportivă a Simonei Halep, care ar putea rămâne cu o suspendare de patru ani sau ar putea avea o pedeapsă mai ușoară. Dacă va rămâne cu suspendarea de patru ani, Simona Halep va avea 35 de ani atunci când pedeapsa pe care încearcă să o evite ar fi ridicată”.

Ar fi părăsit România și s-ar fi mutat în Dubai

La mijlocul lunii septembrie, jucătoarea a fost suspendată pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise -roxadustat- și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. 
Totuși, românca ar fi fost foarte aproape să revină într-o competiție oficială, presa internațională notând că ar fi existat negocieri avansate între Simona Halep și un turneu din Rusia, neafiliat WTA, pentru a fi înapoi pe teren, chiar în această perioadă, însă discuțiile s-ar fi încheiat la dorința sportivei, din precauție să nu deranjeze forul internațional și să-și diminueze șansele de a avea o reducere a pedepsei primite pentru acuzele de dopaj. Potrivit deciziei instanței de până acum, perioada de suspendare ar dura până pe 6 octombrie 2026, existând indicii că Simona Halep ar fi părăsit România și ar fi ales să se mute în Dubai, în contextul în care, în ultimele luni, s-a antrenat în Emiratele Arabe Unite.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net