S-a stabilit finala feminină la Australian Open: ce premiere vor fi la Melbourne

Ultima actualizare:

Lupta pentru trofeul Australian Open de la feminin se va da între bielorusa Aryna Sabalenka (2 WTA) și chinezoaica Qinwen Zheng (15 WTA), partida urmând să se dispute în cursul zilei de sâmbătă. 

Aryna Sabalenka își va apăra trofeul de la Australian Open (FOTO: EPA)
Aryna Sabalenka își va apăra trofeul de la Australian Open (FOTO: EPA)

Pe deoparte, Aryna Sabalenka a trecut în minim de seturi de sportiva americană Cori Gauff (3 WTA), 7-6(2), 6-4, iar pe de cealaltă asiatica a învins-o similar pe jucătoarea ucraineană Dayana Yastremska (93 WTA), cu 6-4, 6-4, consemnând o premieră importantă la Melbourne și devenind cea mai tânără jucătoare din China care ajunge într-o finală de Grand Slam. Practic, Qinwen Zheng a profitat din plin de eliminările premature ale favoritelor competiției, precum poloneza Iga Świątek (1 WTA) și kazaha Elena Rybakina (3 WTA) și s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam a carierei - comparativ, până la actuala ediție de la Australian Open, chinezoaica nu trecuse de sferturi la niciun turneu major, performanță pe care a atins-o o singură dată, la US Open-ul de anul trecut. De altfel, atunci, aceasta a fost învinsă chiar de Aryna Sabalenka, în două seturi, 1-6, 4-6.

Și-a luat revanșa după finala „cedată” de la US Open

Aryna Sabalenka „defilează” la Australian Open, bielorusa necedând niciun set, în meciurile disputate până acum. A doua clasată din ierarhia tenisului mondial feminin a devenit prima jucătoare calificată în două finale consecutive la Australian Open, după Serena Williams, care a reușit o performanță similară, în 2016 și 2017.
După ce și-a asigurat locul în finală, Aryna Sabalenka a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarei sale, după meci: „Este o jucătoare incredibilă. Îmi place foarte mult să joc cu ea! Câștig sau pierd, sunt meciuri grozave”. Practic, a fost momentul revanșei pentru campioana en-titre de la Melbourne, care a fost învinsă de Cori Gauff, în finala US Open, deși a condus-o cu 1-0 la seturi pe tânăra jucătoare americană, însă aceasta din urmă s-a impus cu 2-6, 6-3, 6-2.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net