Șefa sportului românesc cere pedepse pentru dopajul lui Halep: cine e de vină

Ultima actualizare:

Găsită vinovată pentru dopaj, în urma depistării substanței roxadustat în corpul său, Simona Halep a primit o suspendare de patru ani din „sportul alb”, după ce a disputat ultimul meci de tenis abia la finele verii lui 2022.

Simona Halep, suspendată patru ani din tenis (FOTO: Getty Images)
Simona Halep, suspendată patru ani din tenis (FOTO: Getty Images)

În acest context, Elisabeta Lipă, șefa sportului din România, președinta Agenției Naționale pentru Sport, atrage atenția că este nevoie ca aceia vinovați să fie sancționați - în opinia fostei sportive, oamenii din Academia Mouratoglou ar trebui să plătească pentru ceea ce au făcut.
Dat fiind că Simona Halep a susținut în instanță că roxadustat ar fi ajuns în corpul său prin niște suplimente contaminate, recomandate de staff-ul lui Patrick Mouratoglou, mai exact de fizioterapeuta Candice Gohier, Elisabeta Lipă susține răspicat că și oamenii din staff-ul Simonei trebuie să plătească.

„Sunt mulți care au contribuit la nenorocirea asta. Să plătească!”

„Este nedrept ce i se întâmplă Simonei, dar, din păcate, nimeni dintre noi, chiar dacă se adună toată țara pentru a o ajuta, nu avem cum. De obicei nu plătește numai sportivul! Avem atâtea cazuri în care unii sportivi recunosc (n.r. dopajul). Sunt întrebați cine le-a dat substanțele: «Ai opt ani de pedeapsă, dar o scădem dacă ne spui cine». Și ei spun! Dar când tu știi că nu ai luat nimic, pe cine să arăți cu degetul? Nu ai pe cine. În cazul Simonei, de la preparatorul fizic la kinetoterapeut, sunt mulți care au contribuit la nenorocirea asta. În mod normal și ei trebuie să plătească! Ea s-a lăsat pe mâna lor cu toată încrederea, tot sufletul. Suspiciunea nu poate plana doar asupra ei!”, a atras atenția președinta Agenției Naționale pentru Sport, într-o emisiune de la OrangeSport.
Reamintim că Simona Halep a fost, luna trecută, suspendată patru ani din tenis, după un proces care a durat un an și care a ținut-o, în tot acest timp, pe bară. Românca a avut parte de numeroase amânări ale termenelor de susținere a punctului ei de vedere și, între timp, sportiva din Constanța a precizat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), lucru deocamdată amânat din pricina birocrației. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net