Debut cu „scântei” pentru antrenorul Lennon. Rapid, salvată de VAR

Ultima actualizare:

Rapid a început noul sezon de Superliga României cu o partidă controversată, marcată de tensiuni: dacă tabela a arătat, la finele meciului cu UTA Arad, în deplasare, 1-1, dincolo de rezultat pe teren au fost momente intens disputate.  

Rapid a plecat cu un punct de la UTA Arad (FOTO: Sportpictures)
Rapid a plecat cu un punct de la UTA Arad (FOTO: Sportpictures)

Neil Lennon a avut parte, sâmbătă, de un debut cu de toate pe banca tehnică a giuleștenilor, echipa sa începând duelul în vervă și având câteva inițiative importante la poarta arădenilor. Deschiderea scorului a apărut, însă, mai târziu, în minutul 24, când Christopher Braun a preluat inspirat o pasă a lui Albion Rrahmani și a devenit invincibil pentru goalkeeper-ul lui UTA. Arădenii nu au capitulat și s-au întrecut în ocazii pentru a egala, ceea ce s-a și produs, în minutul 60, când Alexandru Cîmpanu a reușit să înscrie. Finele meciului avea să fie, însă, momentul reprezentativ, când, în minutul 89, arădenii au înscris prin Eric Johana Omondi, doar că golul său a fost anulat, câteva minute mai târziu, după consultarea VAR, pe motiv de fault în atac.
Practic, partida se reluase, în momentul care arbitrul de rezervă i-a semnalat centralului Sebastian Colțescu faptul că ar fi nevoie de o intervenție VAR, „fluierașul” mergând la monitorul video și penalizând fault în atac, spre furia arădenilor și pe fundalul sonor al scăndărilor de „Hoții, hoții”, gazdele replicând că mingea fusese repusă în joc, însă Colțescu a invocat niște probleme tehnice, spunând că nu i-ar fi funcționat casca prin care i s-ar fi trimis, inițial, indicațiile din camera VAR.

„Nu trebuia anulat golul”

Fostul arbitru FIFA, Marius Avram, a comentat situația, atrăgând atenția că desfășurarea evenimentelor a încălcat regulamentul. „Posibil fault. Doi jucători în luptă pentru minge se lovesc gheată în gheată. Este o faza interpretabila, în niciun caz de intervenție VAR. Părerea mea este că nu trebuia anulat golul. ⁠O greșeală foarte mare este faptul că arbitrul a fluierat reluarea jocului, iar apoi, după două-trei pase ale jucătorilor, a oprit și a mers la VAR. Chiar dacă nu i-a mers casca, dacă jocul a fost reluat, arbitrul NU mai poate reveni asupra deciziei. Avem exemplu în Premier League la meciul Liverpool-Tottenham, când VAR, crezând greșit că arbitrii au acordat golul, a spus «Este OK, confirm decizia», dar dându-și seama, după 10 secunde, nu a mai avut ce face”, a declarat Avram, potrivit „Gazeta Sporturilor”.

Condițiile meteo, imposibile: „Simțeam că mă sufoc”

Nici condițiile meteo nu au fost cele mai grozave, termometrul arătând peste 40 de grade la ora meciului, marcatorul arădenilor spunând chiar că a rămas fără aer și că simțea că se sufocă. „Suntem și sub presiune. A fost crunt de cald! Am rămas fără aer, de aceea am cerut și schimbare. Am zis să nu fac act de prezență pe teren, simțeam că mă sufoc! M-am integrat la UTA, mă simt foarte bine. Probabil că la Craiova nu am dat randament, când mi s-a dat șansa. Am fost criticat și judecat de multă lume și aș vrea să le dau peste nas celor care n-au avut încredere în mine”, a comentat Cîmpanu.
Partida a fost și cea de debut pentru nord-irlandezul Neil Lennon, antrenorul de 53 de ani trăgând primele concluzii despre echipa sa: „Am fost inconstanți în repriza a doua, dar în prima am jucat excelent. Sunt foarte încântat pentru un prim joc! Nu am pierdut, dar e un joc pe care trebuia să-l câștigăm. Am avut probleme în defensivă, dar lucrăm la asta. În prima repriză am jucat bine. Uneori, nu vrei să se termine prima repriză. Trebuie să fim mulțumiți. Avem mulți atacanți, patru. Ar fi fost păcat să nu jucăm cu doi. Vrem să implementăm și tinerii în echipă”.

UTA, la un pas să piardă meciul la „masa verde” 

Lui UTA Arad „i-a trecut glonțul pentru ureche”, riscând să piardă meciul la „masa verde”. Motivul? Faptul că Mircea Rednic l-a titularizat pe nigerianul Imoh Ezekiel, fotbalist care a fost eliminat de pe teren, în ultima rundă a play-ou-tului, din sezonul 2024-2025, 0-2 cu Dinamo. Așadar, cum nigerianul era automat suspendat pentru partida cu echipa giuleșteană, iar „oficialii” arădeni au realizat acest lucru abia când echipele erau deja la încălzire, doar un noroc a făcut ca Ezekiel să fie scos numaidecât atât din zona de pregătire, cât și de pe foaia de joc și din primul 11.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net