Farul primește vizita amenințătoarelor „șepci roșii”: „Nu mergem să fim timizi!”

Ultima actualizare:

Farul Constanța așteaptă vizita celor de la Universitatea Cluj, partidă programată, sâmbătă, de la 21.45 și televizată de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Echipa lui Gheorghe Hagi vine după un șir de trei victorii la rând și abordează duelul din ipostaza de favorită, în vreme ce „șepcile roșii” au un parcurs, mai curând, oscilant.

Constantin Budescu ar putea să le pună bețe în roate ardelenilor (FOTO: Sportpictures)
Constantin Budescu ar putea să le pună bețe în roate ardelenilor (FOTO: Sportpictures)

Totuși, Ioan Ovidiu Sabău, ocupantul băncii tehnice a oaspeților, se arată mai multe decât încrezător, în perspectiva meciului. „O echipă bine antrenată de Hagi, cu niște principii de joc, destul de omogenă și jucători care, dacă sunt lăsați și au spații, e greu să îi blochezi, mai ales că îl au și pe Budescu, acel jucător care, în unele momente, poate să inventeze un șut o pasă, un jucător care are calitate pentru campionatul nostru. Este clar că nu va fi ușor, dar în același timp sunt conștient că și eu am jucători de calitate, jucători foarte valoroși! Iar la astfel de jocuri nu se pune problema să fim timizi. Va trebui noi să arătăm foarte bine și din punct de vedere fizic, să înțelegem și să respectăm ce am antrenat din punct de vedere tactic. Dar ce cred că e foarte important ce trebuie să caracterizeze această echipă este ca, la ora jocului, să ajungem la o formă sportivă bună. Jucătorii care pot să facă diferența să fie într-o formă sportivă bună, inspirați în a lua decizii, mai ales când ne apropiem de careul advers. Să nu mergem să fim o echipă timidă. Să avem curaj să jucăm și să câștigăm ceva și de la acest joc!”, a fost discursul motivant al tehnicianului ardelenilor. Totuși, Ioan Ovidiu Sabău se vede nevoit să găsească soluții pentru a suplini absență a doi jucători, care stau pe bară din cauza accidentărilor: Bogdan Vătăjelu și Marco Fossati.

Oaspeții, încurcați de două accidentări

 „Vătăjelu e o pierdere importantă, mai ales că a început să aibă ritm, să aibă încredere în el. Din păcate, a venit această accidentare destul de urâtă și, probabil, două săptămâni nu o să-l pot folosi”, a povestit tehnicianul, care l-a pierdut și pe italianul Marco Fossati, jucătorul care numără aproape 200 de meciuri în primele două ligi din Italia și încă n-a apucat să debuteze în Superliga României: „Fossati s-a accidentat. De ce mi-a fost teamă nu am scăpat... Așa se întâmplă cu jucătorii care au stat fără să se antreneze, fără să joace pentru o perioadă destul de lungă”, a conchis Ioan Ovidiu Sabău.
În schimb, Farul se pregătește de o „revoluție” la club: dintre cei 10 jucători străini prezenți în lot, în acest moment, e de așteptat ca o bună parte să părăsească echipa, în iarnă, pentru a lăsa locul fotbaliștilor din academia lui Gică Hagi. Între timp, însă, campioana României dă semne că-și recapătă forma, după un start „șovăitor” în sezonul curent, între timp adunând 18 puncte în 11 partide, după șase victorii și cinci înfrângeri. Comparativ, Universitatea Cluj are 15 puncte și 12 meciuri, bilanțul arătând trei meciuri câștigate, șase egaluri și trei confruntări pierdute.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net