Pedeapsă drastică primită de Țicu, după ce i-a pus în pericol cariera lui Iancu

Ultima actualizare:

Faultul făcut de Valentin Țicu la Dragoș Iancu, în remiza albă dintre Petrolul Ploiești și FC Hermannstad, de la finele lui septembrie, are urmări serioase. Jucătorul „lupilor galbeni” va lipsi în următoarele 16 meciuri ale echipei sale și are de plătit o amendă de 10.000 de lei, potrivit deciziei luate de Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal. 

Valentin Țicu (galben) l-a scos din joc pe Dragoș Iancu (roșu), până în 2024 (FOTO: Sportpictures)
Valentin Țicu (galben) l-a scos din joc pe Dragoș Iancu (roșu), până în 2024 (FOTO: Sportpictures)

Înapoi în timp, Valentin Țicu a fost eliminat după ce și-a lovit adversarul, Dragoș Iancu alegându-se cu o fractură deschisă de peroneu. În urma sancțiunii sale, fotbalistul de pe „Ilie Oană” nu va mai juca fotbal, în 2023, dat fiind faptul că faultul său se încadrează la „vătămare gravă a adversarului”, pentru care un jucător este suspendat între 16 și 24 de etape, astfel că, indiferent de ce se va întâmpla la un eventual apel, sunt șanse mari să revină pe gazon abia anul viitor.

Oficialii lui Petrolul Ploiești, scandalizați de decizie

Vestea nu îi bucură pe cei de la Petrolul Ploiești, clubul făcând tot soiul de demersuri pentru „a îmblânzi” pedeapsa: în speranța că Valentin Țicu ar fi scăpat mai ușor, oficialii i-ar fi propus lui Dragoș Iancu să semneze un document prin care să-i fi cerut Comisiei să nu-l suspende pe cel care i-a provocat accidentarea, în schimbul a 1.000 de euro, însă FC Hermannstadt nu a fost de acord.
„Mi se pare extrem de dură decizia! Speră ca cei din Comisie să se mai uite încă o dată cu atenție și să analizeze ce s-a întâmplat. Repet, este extrem de dur! N-am apucat să vorbesc cu Țicu, dar sunt sigur că este foarte supărat”, a declarat, potrivit „Prosport”, președintele „lupilor galbeni”, Claudiu Tudor.
Cei care au luat această decizie ştiu mai bine, chiar nu pot să-mi dau eu cu părerea. Eu vorbesc des cu Valentin Ţicu, chiar vorbim, se interesează de starea mea, mă întreabă cum merge recuperarea”
, a comentat situația și Dragoş Iancu pentru OrangeSport. Între timp, jucătorul a fost operat și a început deja procesul de recuperare la baza sportivă a FCSB-ului și, similar cu Valentin Țicu, este așteptat să revină pe teren, în 2024, clubul sibian prelungindu-i contractul scadent în vara anului viitor și oferindu-i o mărire de salariu, vechiul venit atingând 2.000 de euro și existând zvonuri că ar fi fost dublat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net