Condiții deplorabile pentru naționala României: „Catastrofal! Lipsă de respect”

Naționala României de fotbal are o săptămână plină, având programate două dueluri în preliminariile EURO2024. Deocamdată, selecționata lui Edi Iordănescu pregătește meciul cu Belarus, programat joi, de la 21.45, în deplasare și televizat de Antena 1.

Edi Iordănescu, încrezător în fotbaliștii săi de la națională (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu, încrezător în fotbaliștii săi de la națională (FOTO: Sportpictures)

În cadrul conferinței de presă dinaintea partidei, Edi Iordănescu a atras atenția asupra condițiilor „vitrege” cu care a fost întâmpinată echipa națională, trăgând un semnal despre suprafața jocului de pe arena „Szusza Ferenc” din Budapesta: „Catastrofală, din păcate! Consider o lipsă de respect pentru noi! Nu e firesc. Am depăşit obstacole şi bariere în această campanie... Suntem pregătiţi să trecem şi acesta, dar nu mi se pare firesc. Era la îndemână să se găsească altă suprafaţă în apropiere, alt stadion.
Nu trebuie să cădem în capcana să ne lamentăm prea mult. Nu avem altă opţiune decât să intrăm, să ne adaptăm, să punem în joc tot ce avem mai bun. Dar suntem echipa pusă în dificultate mai mult, pentru că suntem echipa pentru care rezultatul contează infinit mai mult şi neavând decât varianta victoriei, trebuie să facem un joc creativ şi să găsim mijloacele să ne adaptăm la suprafaţă”
, a declarat selecționerul. 

Încrezători în misiunea calificării la EURO 2024

„Ne aşteptăm la un joc dificil. Suntem puşi în gardă de mijloacele și posibilităţile adversarului, Belarusul a arătat foarte multe lucruri bune, în această campanie. Consider că e o echipă în creştere de încredere şi în exprimare. Mai important decât orice este felul cum noi intrăm în joc. Nu e nimeni în lumea asta, care să aibă încredere mai mare în acest grup şi aceşti băieţi, decât am eu. Singura grijă pe care o am este ca ei să intre extrem de capacitaţi în teren. Încrederea mea în ei este totală! Dacă vom arăta versiunea noastră cea mai bună sunt sigur că putem să facem un joc bun cu un rezultat extrem de important.
Nu ne este teamă de nimeni. Avem respect, suntem în gardă. Gestionez un grup inteligent. Nu avem altă variantă, decât cea a victoriei. Trebuie să marcăm, nu mă interesează în ce minut. Trebuie să ducem puncte acasă!”
, a concluzionat tehnicianul. 
După duelul cu Belarus, următorul test din programul României este confruntarea cu Andorra, duminică, de la aceeași oră. România se află pe locul doi în grupă (12p), la două puncte în spatele liderului Elveția, fiind urmată de Israel și Belarus (câte 11p), Kosovo (4p) și Andorra (0p), miza fiind că primele două clasate se califică la turneul final.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net