Mirel Rădoi a pierdut războiul cu jucătorii Craiovei și a plecat

Universitatea Craiova a rămas iar fără antrenor. De data aceasta, Mirel Rădoi a anunțat că demisionează. Pare un gest firesc, al unui tehnician care în ultima lună parcă își făcuse un obiectiv în a-și critica jucătorii. În ultimele două partide, formația va fi condusă de un tehnician din cadrul clubului, urmând va în ianuarie să fie numit un nou antrenor.

Mirel Rădoi a confirmat doar la naționala de tineret, în rest a avut doar eșecuri ca antrenor
Mirel Rădoi a confirmat doar la naționala de tineret, în rest a avut doar eșecuri ca antrenor

Cinci meciuri consecutive fără victorie, cinci conferințe de presă în care Mirel Rădoi și-a criticat constant jucătorii, care în opinia lui în permanență erau de vină pentru jocul echipei. Supărarea antrenorului pe proprii fotbaliști nu a rămas fără răspuns din partea acestora, ei ”reușind” să bifeze cinci meciuri la rând fără victorie, trei în Liga 1 și două în Cupa României. Ultimul eșec, 1-2 cu FC Argeș în ultima etapă a Cupei României, și eliminarea din competiție, a pus capac ambelor tabere. Drept urmare, Mirel Rădoi a anunțat imediat după meci că demisionează. Din păcate, așa cum a procedat și la națională, a căutat vinovații în altă parte și a declanșat astfel, un mare scandal. ”Între mine și jucători, indiferent de articolele care au apărut, nu s-a întâmplat nimic. Pentru mine, semnalele au fost clare după această partidă, din partea clubului. Rezultatele nu sunt consecința unui joc slab. Dacă ne luăm după nea Sorin Cîrțu, așa se pare, că sunt consecința unui joc slab. Cred că a înțeles greșit mesajul când am zis că o să-l apreciez toată viața pentru momentul în care m-a debutat. De acolo până să ne spună ce să facem noi la antrenamente, în condițiile în care nu ești prezent la antrenament, lucrurile astea n-o să le accept și n-am acceptat de la nimeni”, a spus Mirel Rădoi, care fusese numit la cârma echipei la 9 august.

Fostul internațional Sorin Cârțu, în prezent președinte la Universitatea Craiova, nu a rămas dator: „De ce cauți argumente prin care să-ți scuzi niște nereușite? Păi tu vii pe locul patru, într-o grupă cu Minaur Baia Mare, cu Ocna Mureș, cu Hermannstadt și cu Chindia, în Cupă, ratăm obiectivul. Și te iei de mine? Vreau să spun că în această seară am trăit cea mai mare decepție din cariera mea. Un atac cu talpa din partea unuia la care am ținut fantastic de mult. Și îmi pare rău că am investit multe sentimente pentru Rădoi. Sunt total surprins! E ultima dată când vorbesc despre el. Nu vreau să-i mai aud nume, nu vreau să-i mai pronunț numele, el la fel, să facă abstracție totală de mine. Să nu mă mai menționeze niciodată! E o mare dezamăgire pentru mine!”, a spus Cârțu la Digi Sport.

Dragoș Bon, noul antrenor

Rămas fără antrenor cu două etape înaintea finalului de an, patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a numit un interimar din rândul tehnicienilor angajați la club. Acesta este Dragoș Bon. El va fi ajutat de Ionuţ Stancu şi Daniel Tudor. Din ianuarie se va aduce un alt tehnician, iar favorit pentru ocuparea acestui post este Marius Șumudică, în prezent cu contract la o echipă din Golf.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net