Pe urmele lui Dobrin: cine e Alexandru Stoian, debutant în Liga I la 14 ani

Ultima actualizare:

Victoria reușită de Farul Constanța pe terenul celor de la FCU Craiova 1948, vineri, într-un meci încheiat cu 2-1 pentru oaspeți a reprezentat momentul de debut pentru cel de-al doilea cel mai tânăr fotbalist din primul eșalon românesc, după Nicolae Dobrin.

Alexandru Stoian, al doilea cel mai tânăr debutant în Liga I, după Dobrin (FOTO: Sportpictures)
Alexandru Stoian, al doilea cel mai tânăr debutant în Liga I, după Dobrin (FOTO: Sportpictures)

Antrenorul constănțenilor, Gică Hagi, l-a trimis în teren, în minutul 88, pe Alexandru Stoian, care a debutat în Superliga României, la doar 14 ani. Doar câteva zile îl despart pe acesta de vârsta pe care o avea Nicolae Dobrin, când își avea, la rândul său, debutul în campionatul românesc - cel poreclit „Gâscanul” avea 14 ani, 10 luni și cinci zile când îmbrăca tricoul lui Dinamo Pitești în primul său meci „mare”, iar vârsta lui Alexandru Stoian în momentul debutului a fost de 14 ani, 10 luni și 13 zile. Topul este completat de Rareș Lazăr, care la 15 ani, o lună și 19 zile debuta pentru FC Vaslui.

Revenind la tânărul fotbalist al lui Farul Constanța, Alexandru Stoian, acesta a acordat un interviu pentru Federația Română de Fotbal, în vară, rememorând parcursul său în „sportul rege”. „Aveam șase ani, când am ajuns la Benfica. Până atunci, băteam mingea în jurul blocului cu prietenii de joacă. Îmi plăcea să dau cu piciorul în minge. Îmi și place să spun că m-am născut cu mingea la picior! Sunt dreptaci, dar dau bine și cu stângul. Calități? Viteză, șut la poartă, puțin dribling, și spirit de echipă. Nu mai sunt egoist. Idolii mei? Gică Hagi, Lionel Messi, iar mai nou Kylian Mbappé și Octavian Popescu. Îmi plac meciurile din Premier League, unde se joacă un fotbal total. Mi-ar plăcea ca, într-o zi, să ajung la Manchester City. Muncesc foarte mult. Fac sacrificii. De ani buni, vacanțele sunt foarte scurte și puține, mă văd rar cu prietenii, la ora 22.00 închid telefonul și mă bag la somn. Îmi amintesc cum plecam în deplasări sau în cantonamente îngrămădiți în câteva mașini sau în câte un microbuz. Am grijă ce mănânc. De fapt nu eu, ci mama!, a povestit Alexandru Stoian pentru frf.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net