Seara penaltiurilor: CFR învinge «U» Cluj, într-un meci al controverselor

Ultima actualizare:

CFR Cluj nu face aproape niciun pas greșit în Superliga României și se menține pe podium, campioana țării noastre câștigând și meciul cu Universitatea Cluj.

Derbiul Clujului a fost intens disputat (FOTO: Sportpictures)
Derbiul Clujului a fost intens disputat (FOTO: Sportpictures)

Partida disputată, duminică, pe terenul „șepcilor roșii”, a fost adjudecată de grupa lui Dan Petrescu, scor 2-1. De altfel, toate cele trei goluri au fost înscrise din penalti. CFR Cluj a deschis scorul prin cel mai prolific jucător al său, Ciprian Deac ('25), apoi a majorat prin Cephas Malele ('61), iar replica gazdelor a venit în ultima clipă, prin Romario ('90+3).
Disputa dintre cele două formații din Cluj a fost una controversată – când CFR conducea cu 2-0, atacantul acesteia, Emmanuel Yeboah, a avut o intrare foarte dură la mijlocașul adversar Lorand Fulop, care a fost lovit cu talpa pe tibia stângă. Faultul a fost „iertat” de cartonașul roșu, primind doar „galben”, spre disperarea „șepcilor roșii”.

„Mințim poporul cu televizorul”

„Îmi rupe piciorul! Te duci să te uiți la VAR, că d-aia e VAR. Așa ni s-a explicat, că, dacă e cartonaș roșu, intervine VAR-ul. Arbitrul mă ia cu «Ce vrei, mă?». Suntem pe stradă, unde suntem? Nu se poate așa ceva! I-am arătat și piciorul cu sânge, degeaba”, a declarat fotbalistul Universității Cluj, Lorand Fulop, „tunând” la adresa arbitrului Radu Petrescu, la cabina VAR aflându-se Sorin Costreie și Ciprian Danșa.

Tehnicianul gazdelor, Eugen Neagoe, s-a arătat dezolat de cele petrecute pe teren: „Ei au o echipă valoroasă, un antrenor bun, un președinte valoros, dar dacă este o fază clară, despre ce vorbim? Ne întoarcem în 1985, când mințeam poporul cu televizorul. Dacă la golul doi a fost penalti și la Yeboah nu a fost «roșu», merităm unde suntem. Avem VAR și nu verificăm la golul doi.
Sunt cea mai bună echipă, tot respectul. Dar oamenii care sunt puși să facă dreptatea, să o facă, nu să ne ia la mișto. La golul doi nu a intervenit VAR. La Yeboah nu a intervenit, ați văzut piciorul lui Fulop. Chiar așa fraieri suntem cu toții? CFR putea să mă bată cu 4-0, dar nu de maniera asta. Nu așa. Dar de ce se întâmplă doar împotriva noastră?”.

„Arbitrul trebuia să oprească meciul”

Nici măcar CFR Cluj nu a fost mulțumită de arbitraj, antrenorul Dan Petrescu declarând: „Derbiul nu se joacă, derbiul se câștigă, la fel ca o finală. Am fi vrut mai multe centrări bune. Dacă Yeboah dădea încă un gol la 2-0, nu mai sufeream pe finalul meciului. Se vede mâna antrenorului, «U» Cluj arată foarte bine, este o victorie importantă pentru noi. Nu am văzut nicio fază de penalti, nu am cum să mă exprim, nu aș vrea să greșesc.
Publicul e liber să facă ce vrea. În România pot fi înjurate oricând toate legendele și nu se întâmplă nimic. E normal, nu? Eu nu am avut nimic de a face cu nimeni. I-am lăsat să mă înjure. Tot stadionul cânta despre mine. Doar în România se întâmplă asta. Să nu credeți că se întâmplă asta în altă parte. Arbitrul trebuia să oprească meciul, așa cum se întâmplă la rasism”.

Adversare și-n Cupa României

CFR Cluj e pe locul trei, la șase puncte de liderul Farul Constanța, după nouă victorii, o remiză și trei înfrângeri. Universitatea Cluj se află pe 15 din 16, cu trei meciuri câștigate, cinci egaluri și șapte partide pierdute.
CFR Cluj și Universitatea Cluj își măsoare puterile și în Grupa C din Cupa României, acolo unde se află la egalitate. Cele două formații din Ardeal s-au întâlnit, tot săptămâna trecută, iar duelul s-a încheiat cu 1-1.
Pentru fiecare urmează câte un meci facil, cu adversare din eșaloanele infeiroare, apoi CFR Cluj va înfrunta Farul Constanța, liderul clasamentului din Superliga României, iar „șepcile roșii” vor avea o „bătălie” interesantă cu Rapid.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
firea si ctp jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net