Rapid învinge UTA Arad și trece pe primul loc în Liga I

Echipa lui Adrian Mutu a încheiat victorioasă meciul disputat, sâmbătă, pe teren propriu, împotriva „Bătrânei Doamne”. Singurul gol i-a aparținut lui Júnior Morais, care a înscris cu un şut de la distanţă, în minutul 27. UTA Arad nu a primit prea bine situația de pe tabelă, iar finalul de meci a fost sub semnul tensiunilor. În minutul 74, oaspeții au rămas în zece jucători, după ce Idriz Batha a primit al doilea cartonaş galben şi a părăsit terenul.

Fundașul rapidist Júnior Morais (dreapta), eroul meciului (FOTO: Sportpictures)
Fundașul rapidist Júnior Morais (dreapta), eroul meciului (FOTO: Sportpictures)

Ocupantul băncii tehnice a Rapidului, Adrian Mutu s-a arătat cumpătat în declarații, fiind încântat că a câștigat, dar admițând că arădenii aveau la ei tot ce le trebuie, ca să egaleze pe final de partidă. „Mă bucur că am reuşit să câştigăm acest meci, a fost un meci intens. Puteam să câştigăm mai clar, dar şi ei puteau egala în ultimele secunde, când Moldovan (n.r. Horțaiu, portarul echipei) a avut o intervenţie senzaţională! Dar a fost un meci echilibrat. Important este că trei puncte au rămas în Giuleşti şi, de luni, pregătim meciul cu Sepsi. E un campionat puternic, cu meciuri în care se poate întâmpla orice. Obiectivul nostru este clar: mergem înainte şi meci cu meci vedem unde o să ajungem”, a declarat Adrian Mutu.

„Nu meritau să câștige!”

Antrenorul arădenilor, Ilie Poenaru, a considerat că tabela n-a reflectat situația de pe terenul de joc și a atribuit victoria arbitrului meciului, Iulian Călin. „Din păcate, ei au o ocazie şi marchează, noi avem câteva ocazii şi nu am reuşit să marcăm. Este un rezultat nedrept, nu meritau să câştige, pentru că noi am dominat meciul, ne-am creat ocazii. Din păcate, azi, a mai fost implicat cineva, care spunea că nu se va implica. De ce a dat cartonaş galben/roşu la o ţinere reciprocă? Ne-a lăsat în zece, într-un moment bun al nostru, când noi dominam. De aceea spun, dacă vrei să creşti fotbalul românesc, lasă jucătorii să joace, nu mai fragmenta la orice fază. De aceea eu spun că arbitrul are partea lui de vină, a influenţat rezultatul. VAR-ul nu rezolva nimic. Sunt greşeli care nu sunt normale”, a declarat tehnicianul.

Jucătorul lăudat de Adrian Mutu pentru intervențiile sale salvatoare, portarul Horațiu Moldovan, a comentat și el mult disputatul meci: „Nu am de demonstrat nimic celor de la Arad. Am mai spus-o. Le mulțumesc că mi-au dat ocazia să debutez în Liga I, dar gândul meu e doar la Rapid. Cu acești suporteri nu ai cum să nu devii rapidist. S-a vorbit prea mult despre greșeala de la Ploiești (n.r. meciul din etapa trecută, când mingea i-a scăpat printre mâini lui Horațiu Moldovan, iar Petrolul a câștigat cu 1-0). Am trecut peste. Prima zi a fost mai grea, mă uitam la reluări. Învăț din greșeli, mă bucur că, în această seară, mi-am făcut treaba bine. Avem un grup minunat, cred că cel mai unit din țară. Nu e treaba mea să vorbesc despre arbitraj, sunt specialiști care pot face asta. Nu cred că sunt termeni de comparație. Am avut ocazii”, a declarat Horațiu Moldovan la finalul partidei.

După acest meci, Rapid trece pe primul loc în clasament, având, însă, un meci mai mult disputat, față de următoarea echipă, FC Botoșani. Etapa viitoare, va întâlni Sepsi Sf. Gheorghe, în deplasare. De cealaltă parte, UTA Arad va primi vizita lui FCU Craiova 1948.

Fanii au invadat terenul

Victoria lui Rapid a atras o sărbătoare în grup, mai mulți spectatori invadând terenul și bucurându-se alături de jucătorii preferați. Printre aceștia, camerele de filmat au surprins o femeie, care dorind să se alăture bucuriei de la finele meciului, alți spectatori fiind deja pe teren, a fost oprită și bruscată de stewarzi.

O spectatoare care voia să sărbătorească victoria, bruscată de stewarzi (FOTO: Sportpictures)
O spectatoare care voia să sărbătorească victoria, bruscată de stewarzi (FOTO: Sportpictures)

Imaginile au arătat câteva secunde de parlamentări, iar cel care a făcut diferența a fost Cristi Săpunaru, care a observat episodul și a scăpat-o din mâinile stewarzilor pe susținătoarea Rapidului, căpitanul formației din Giulești retrăgându-se, apoi, în compania soției, Ana Maria și fiicei lor, Alessia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net