Rapid, tot mai departe de cupele europene. Înfrângere în fața campioanei

Ultima actualizare:

Farul Constanța nu a iertat-o pe Rapid, servind o lecție de fotbal giuleștenilor și învingând, miercuri, cu 3-1, acasă, în play-off-ul din Superliga României. 

Rapid a plecat dezolată de la Farul Constanța (FOTO: Sportpictures)
Rapid a plecat dezolată de la Farul Constanța (FOTO: Sportpictures)

Cel care „a spart” gheața pentru formația lui Gheorghe Hagi a fost Louis Munteanu ('40), câteva minute mai târziu Albion Rrahmani reușind să egaleze pentru Rapid ('45+4). Farul Constanța a revenit la conducere mulțumită tânărului Luca Andronache ('67), în vârstă de doar 20 de ani și, în cele din urmă, belgianul Amine Benchaib „a închis tabela” pentru campioana României ('69).
Bogdan Lobonț, care asigură interimatul pentru postul de antrenor la Rapid, după plecarea italianului Cristiano Bergodi, l-a lăsat pe banca de rezerve pe Cristiană Săpunaru, un posibil motiv fiind probleme medicale. Totuși, situația nu a fost singura care a ridicat semne de întrebare: în minutul 60, când Lobonț a decis să-l înlocuiască pe Ermal Krasniqi cu Funsho Bamgboye, kosovarul s-a comportat nesportiv cu antrenorul său, pe care l-a și îmbrâncit.  

Bogdan Lobonț (stânga), antrenorul Rapidului (FOTO: Captură TV)
Bogdan Lobonț (stânga), antrenorul Rapidului (FOTO: Captură TV)

Totuși, Lobonț a abordat elegant discursul de după meci, fără a aduce în discuție vreo polemică: „Trebuie să învățăm din greșeli, să nu le mai repetăm. Trebuie să mergem mai departe cu energie, cu implicare. Băieții sunt aceeași, nu s-au schimbat. Trebuie să ne focusăm pe ceea ce facem, zi de zi. Jucătorii știu foarte bine ce n-au făcut corect, în această seară. Nu trebuie să fac reproșuri, eu știu foarte bine ce au făcut, în această seară, în teren. Așa ne-am prezentat, în această seară, se putea mult mai mult. Rapid este o echipă muncitorească, deci trebuie să muncim. Am fost nevoiți să facem mai multe schimbări,  dar am avut și jucători care au jucat într-un picior. Avem speranțe pentru un loc european. După o înfrângere, stăm cu capul în pământ, dar o înfrângere face parte din parcursul nostru de creștere. Cu siguranță vom fi mult mai puternici”, a punctat antrenorul de 46 de ani.
Farul ocupă locul doi în clasamentul intern, la 11 puncte în spatele lui FCSB, având un bilanț de patru victorii, o remiză și o înfrângere în play-off, în vreme ce Rapid se află abia pe cinci, fără să fi reușit să fi câștigat vreun meci și numărând un egal și cinci meciuri pierdute. Giuleștenii sunt tot mai departe de cupele europene, unde lupta pentru a prinde ultimul „bilet” se dă, mai curând, între CS Universitatea Craiova și CFR Cluj. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net