Bayern, meci crucial în Liga Campionilor: antrenorul bavarezilor își riscă postul

Cea mai tare competiție intercluburi de fotbal din lume aduce în primplan două meciuri „tari”, programate marți: Bayern München-Lazio Roma și Real Sociedad-Paris Saint-Germain, ambele de la 22.00, contând pentru optimile de finală din Liga Campionilor. 

Thomas Tuchel se va despărți cel târziu în vară de gruparea bavareză (FOTO: EPA)
Thomas Tuchel se va despărți cel târziu în vară de gruparea bavareză (FOTO: EPA)

Bavarezii se află într-o situație delicată: formația germană a anunțat deja că Thomas Tuchel va părăsi echipa, la sfârșitul sezonului, însă postul antrenorului este „în aer” și ar putea fi demis și mai devreme, dacă bavarezii nu vor trece de laziali în cupele europene. De altfel, Liga Campionilor rămâne „barca de salvare” pentru Bayern, ocupanta locului secund din Bundesliga având destule evoluții mai puțin bune și părăsind Cupa Germaniei, spre nemulțumirea conducerii. Cu un deficit de 10 puncte față de liderul Bayer Leverkusen în campionatul german și mai multe rezultate sub așteptări în celelalte competiții, Tuchel se confruntă cu o perioadă dificilă, iar decizia finală va depinde în mare măsură de performanța echipei în confruntarea cu Lazio din Liga Campionilor.

Tehnicianul neamț, nemulțumit de jocul bavarezilor

Nu ajută la relaxarea situației nici înfrângerea suferită, în prima manșă împotriva lui Lazio, scor 1-0, care a stârnit controverse și speculații cu privire la viitorul apropiat al lui Tuchel la Bayern. La rândul său, antrenorul este nemulțumit de determinarea fotbaliștilor săi, având o serie de declarații „acide”, după remiza bavarezilor cu SC Freiburg, 2-2, criticând disciplina și lipsa de responsabilitate a jucătorilor, situație care a întețit speculațiile despre o eventuală plecare în curând. 
„Am fost mult prea indisciplinați și fotbaliștii nu și-au respectat pozițiile lor. Nu cred că a fost intenționat, am văzut efortul depus în prima repriză, dar am făcut hara-kiri. Au făcut lucruri pe care eu nu le-am antrenat niciodată, despre care nu am vorbit niciodată, până acum. Am jucat fără minte, în prima jumătate de oră și am fost pedepsiți pentru asta. A doua repriză a fost în regulă, dar nu a fost de ajuns”, a declarat Tuchel, potrivit presei internaționale. În vârstă de 50 de ani, neamțul se află la „cârma” lui Bayern din primăvara anului trecut, răstimp în care a adunat 46 de meciuri, dintre care pe 29 le-a câștigat, șase au fost remize și 11 au fost înfrângeri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net