Cine va fi urmașul lui Săndoi? Chivu, pe lista scurtă pentru România U21

Ultima actualizare:

Cu Emil Săndoi considerat ca plecat de pe banca tehnică de la naționala României U21, Federația Română de Fotbal s-ar afla în pragul alegerii unui alt om, care să preia frâiele tricolorilor de tineret. Pe lista scurtă s-ar afla, potrivit „Prosport”, Cristi Chivu, Daniel Pancu, Gabi Manu, Ionuț Badea, Nicolae Dică sau Răzvan Rotaru.

 Cristi Chivu, campion cu grupele de juniori de la Inter (FOTO: Getty Images)
Cristi Chivu, campion cu grupele de juniori de la Inter (FOTO: Getty Images)

De altfel, Chivu nu ar fi la prima tentativă de acest gen, FRF fiind interesată de fostul internațional, în vârstă de 42 de ani, și în trecut. În prezent antrenor la grupele de juniori de la Inter Milano și chiar campion, în sezonul recent încheiat, Chivu ar fi în viitorul apropiat, însă, conform presei italiene, o variantă și pentru echipa de seniori de pe „Giuseppe Meazza”. Un alt favorit vehiculat pentru a fi urmașul lui Săndoi la România U21, Pancu, are avantajul faptului că deține experiența unui post omolog, la România U20 și este deja angrenat în zona fotbalului de tineret. Gabi Manu, pe de altă parte, este o surpriză, fiind anterior implicat în FRF, în cadrul Școlii de Antrenori, și având în CV postul de antrenor principal la Metaloglobus și CS Tunari, cu cea din urmă promovând  în eșalonul al treilea, chiar în această vară, dar și ipostaza de secund, la Sportul, Astra, Otopeni sau Târgu Mureș, precum și experiența din Emiratele Arabe Unite. Ionuț Badea, pe de altă parte, a ocupat funcția de antrenor secund la naționala de seniori și e considerat o variantă accesibilă, acesta lucrând în mandatele lui Anghel Iordănescu și Christoph Daum. De asemenea, Nicolae Dică deja s-a declarat disponibil și încântat de ideea de a colabora cu fotbaliștii de la U21, fiind la rândul său secundul lui Mirel Rădoi la naționala de tineret. Numele care întregește lista de posibili selecționeri este cel al lui Răzvan Rotaru, care are experiența de antrenor secund la naționala de tineret, susținând și cursuri la Școala de Antrenori a FRF și în trecut făcând parte din staff-ul celor de la FCSB.  

Anghel Iordănescu, unul dintre susținătorii lui Emil Săndoi

Alegerea unui continuator la naționala mică ar fi una contratimp, dat fiind faptul că perioada contractului lui Emil Săndoi a expirat. De altfel, după ce România a părăsit Campionatul European în grupe, fără gol marcat, contestatarii lui Săndoi nu au întârziat să apară, multe legende din „sportul rege” având un discurs vehement la adresa sa. Printre cei care s-au arătat solidari, însă, s-a numărat și Anghel Iordănescu, acesta făcând apel la clemență și la înțelegerea contextului din fotbalul românesc. „Eu susțin că echipele noastre trebuie să aibă centre de copii și juniori puternice. În momentul de față, avem foarte multe minusuri. Fotbalul românesc are nevoie de bani, fără bani nu ai cum să faci performanță. Nu-i reproșez nimic lui Emil Săndoi. După părerea mea, selecția a fost una dintre cele mai bune, probabil unul sau doi jucători nu și-au găsit locul. Reproșez fotbalului, oamenii de fotbal, pentru că am văzut o echipă care nu are o forță de joc. Asta pleacă din educația primită de la cluburi. Jucători capricioși, care se mulțumesc cu puțin. Trece luna și și-au luat salariul. Acum îl acuzăm pe Săndoi, cu siguranță că va plăti, dar problema este a noastră, a tuturor”, a declarat Iordănescu.

Decizia FRF, așteptată zilele viitoare

Presată de timp pentru luarea unei decizii legată de „cârma” României U21, Comisia Tehnică a FRF este așteptată să se întrunească și să dezbată lista de propuneri, la începutul acestei săptămâni, o parte dintre nume având susținerea lui Mihai Stoichiță și urmând să fie analizate de întregul grup. Din comisie fac parte, printre alții, Aurel Țicleanu, Marius Nicolae, Miodrag Belodedici sau Rodion Cămătaru.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net