Naționala României U21, out de la EURO, fără gol marcat. Și fără selecționer?

Echipa națională a România U21 și-a încheiat periplul la Campionatul European, competiție în care nu a reușit să înscrie vreun gol. Cel mai recent, selecționata lui Emil Săndoi a înfruntat Croația, marți, partidă care s-a încheiat cu o remiză albă. Ultimului rezultat li se adaugă cele două înfrângeri, cu Spania (0-3) și cu Ucraina (0-1). 

România a reușit să câștige un punct în grupa sa, după egalul cu Croația (FOTO: Sportpictures)
România a reușit să câștige un punct în grupa sa, după egalul cu Croația (FOTO: Sportpictures)

Date fiind deznodământurile duelurilor de la EURO2023, a fost doar o chestiune de timp, până să fie adusă în discuție demisia lui Emil Săndoi. „Mie mi se încheie contractul, după această acțiune. Am avut niște discuții cu persoane din conducerea FRF în sens pozitiv. Au încercat să ne capaciteze pentru această partidă. Doar astea au fost discuțiile. Într-un cuvânt, ne-au arătat că sunt alături de noi. Referitor la contractul meu și la situația mea, nu pot să vă spun acum. Eu colaborez și cu Răzvan Rotaru, și cu Vali Năstase, și cu Daniel Pancu. Am încredere deosebită în toți și colaborez cât se poate de bine cu toți”, a fost declarația selecționerului, în cadrul conferinței care a precedat meciul cu Croația.  

„E o problemă a fotbalului românesc”

Totuși, după partidă, Emil Săndoi a dat de înțeles că parcursul său ca selecționer se încheie: „Poate n-am fost pregătiți pentru o asemenea competiție. Jucători care n-au fost lăsați să participe, alții accidentați, chiar și astăzi am avut doi. Ritmul infernal al competiției, jucători care joacă în campionate puternice... Dacă, în primele meciuri, am suferit la posesie, nu e întâmplător. Am urmărit toate meciurile jucate de această generație înainte să vin eu, și la toate am fost inferiori la posesie, cred că e o problemă a fotbalului românesc. Cât despre selecție, nu-mi reproșez absolut nimic, să știți. Eu îmi termin contractul cu FRF, când arbitrul a fluierat finalul, contractul s-a terminat. Eu nu m-am agățat niciodată de contracte, nu cred că e vreun președinte de club în România, care să poată afirma că a avut discuții cu mine referitoare la contract, că mai am câteva luni, un an. Sunt un om fairplay, de fiecare dată îmi propun să stau cu fruntea sus în fața oricui. Chiar și după acest rezultat final, chiar dacă nu sunt rezultatele așteptate de toată lumea. Cred că e o realitate a fotbalului românesc, inclusiv la nivel de copii și juniori, la tineret”.
România își încheie parcursul european din poziția ultimei clasate în grupa sa, cu un punct acumulat, lider fiind Spania cu șapte puncte, urmată la egalitate de Ucraina și, mai apoi, de Croația, de asemenea cu un singur punct. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net