Debut fericit în Liga Campionilor. Farul Constanța, nemiloasă cu Sheriff Tiraspol

Farul Constanța a avut un debut fericit în Liga Campionilor, profitând de dezorientarea adversarilor și impunându-se cu 1-0, miercuri, în fața celor de la Sheriff Tiraspol, partida contând pentru primul tur preliminar al competiției.

Constănțenii au reușit golul victoriei în repriza secundă (FOTO: Sportpictures)
Constănțenii au reușit golul victoriei în repriza secundă (FOTO: Sportpictures)

Dincolo de ce a arătat tabela, constănțenii au dominat jocul pe alocuri și au avut o serie de ocazie, în cele din urmă unica reușită a duelului aparținându-i fundașului lateral beninez David Kiki ('56), originar din vestul Africii, care a preluat inspirat și cu ceva noroc o pasă de la Denis Alibec şi l-a învins lăsat fără replică pe portarul formației de dincolo de Prut.
„Eu zic că ei au fost norocoși, că putea fi 2-0 în minutul 10, dacă mă gândesc bine! Dar și ei au jucători cu calitate, o echipă foarte bună, au experiență în competițiile europene. Dar noi cred că putem să le facem față și în retur. Se putea mai bine, am avut multe ocazii, dar important e că nu am luat gol și mergem acolo să ne batem cu ei și să ne calificăm. Un meci dur, dar așa sunt cele de Liga Campionilor, e un vis pentru orice jucător să ajungă în grupe. Cu siguranță vor veni peste noi, acum ne cunosc jocul, dar noi trebuie să rămânem calmi, să ne facem jocul de posesie și să câștigăm tranziția. Am fi fraieri să nu trecem mai departe! Normal că-mi doresc un parcurs cât mai bun în Europa, pentru asta am rămas aici, ca să joc în competițile europene”, a declarat Denis Alibec la finalul meciului.

 „Trebuia să fie 3-0 pentru noi” 

Dată fiind misiunea din cupele europene, conducerea campioanei României va recurge la menajarea jucătorilor în meciurile interne, cel puțin pentru o perioadă. „Am spus și înainte de meci, știam că vom întâlni un adversar foarte bun, cu o experiență mai mare decât a noastră, care a câștigat multe titluri și în Europa a făcut bine. Am mizat pe omogenitatea echipei, pe jucătorii vechi. Ușor, ușor, vom prinde intensitatea jocului și vom arăta mai bine. Știam tot, știam că trebuie să reacționăm la ce joacă ei. I-am analizat, știam datele despre ei. Ei au avut noroc, nu noi! Trebuia să fie 3-0 pentru noi. Toți jucătorii care ne-au făcut campioni, anul trecut, sunt fantastici, sunt foarte buni. Se formează grupul iar, spiritul intern. Cu fiecare meci, începem să punem mecanismul în mișcare. Cei care au jucat rămân la Constanța, vom merge cu ceilalți la Hermannstadt (n.r. din prima etapă a noului sezon de Superliga României), a declarat Gheorghe Hagi.
Victoria a fost savurată din plin de președintele constănțenilor, Gică Popescu: „Din fericire pentru noi, ei nu au arătat ca o echipă închegată. Mergem la Tiraspol cu speranța calificării. V-am spus, încă de după Supercupă (n.r. cucerită de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), că avem nevoie de timp, avem nevoie ca jucătorii care au venit mai târziu să se antreneze. De la meci la meci vom crește, din păcate vom avea două echipe, pentru campionat și cupele europene. Nu suntem la maximum din punct de vedere fizic, dar când joci în cupele europene trebuie să fii pregătit. Victoria pentru noi nu este un miracol, este ceva normal”.
Partida decisivă pentru trecerea în turul secund preliminar al Ligii Campionilor este programată marți, de la ora 20.00, la Tiraspol.

A început demolarea stadionului din Constanța

Sub ochii celui supranumit „Regele” și al celui poreclit „Baciul” și după 73 de ani, în care a văzut meciuri naționale și internaționale, a început demolarea stadionului „Gheorghe Hagi” din Constanţa. Costurile pentru viitoarea arenă sunt estimate la 100 de milioane de euro, inaugurarea fiind preconizată să se petreacă în anul 2025. Stadionul va avea o capacitate de 18.000 de locuri, fiind prevăzut cu un teren de antrenament pentru fotbal și o pisă de atletism omologată pentru competiții inclusiv internaționale și prevăzută cu o tribună de 1.000 de locuri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net