FC Barcelona și-a asigurat serviciile unui fotbalist cu clauză de reziliere astronomică

Clubul catalan a negociat cu mijlocaşul internaţional spaniol Pablo Martín Páez Gavira, cunoscut drept „Gavi”, pentru a-i prelungi contractul la FC Barcelona. Noua înțelegere va fi valabilă până în iunie 2026, clauza de reziliere a contractului ridicându-se la un miliard de euro. 

Gavi rămâne la FC  Barcelona, până în 2026 (FOTO: EPA)
Gavi rămâne la FC Barcelona, până în 2026 (FOTO: EPA)

La cei doar 18 ani ai săi, Gavi a devenit repede unul dintre titularii clari ai clubului de pe Camp Nou, intrând în vizorul altor echipe mari din Europa. De altfel, este un „pariu” al celebrei academii de fotbal a clubului catalan, La Masia, debutul său la echipa mare fiind în vara lui 2021.

În sezonul actual, Gavi a evoluat în toate cele şapte meciuri oficiale, disputate de FC Barcelona, iar în şase a fost titular. Per total, fotbalistul a strâns 54 de prezențe în tricoul blaugrana, marcând de două ori și oferind șase pase decisive. N-a pierdut timpul nici la naționala Spaniei, unde a debutat la doar 17 ani și două luni, adunând deja 10 selecții la prima reprezentativă și reușind să înscrie primul său gol. 

Gavi se alătură listei de alți patru fotbaliști cu o asemenea clauză de reziliere, după Ansu Fati, Pedri, Ferran Torres și Ronald Araujo. Și Cristiano Ronaldo a avut, la rândul său, o astfel de condiționare în contract, pe vremea când îmbrăca tricoul lui Real Madrid. 

Va semna contractul înconjurat de fani

FC Barcelona a făcut un eveniment în sine din prelungirea contractului lui Gavi, fiind organizată o conferință specială, miercuri după-amiază, în care și  fotbalistul, și un oficial al clubului vor oferi declarații. Pentru această întrevedere, clubul a scos bilete gratuite pentru fanii catalani, încurajați să vină în număr cât mai mare pe Camp Nou. 

Gruparea blaugrana ocupă locul doi în primul eșalon spaniol, la două puncte distanță de liderul Real Madrid, după patru victorii și o remiză. În Liga Campionilor, FC Barcelona tocmai a suferit o înfrângere categorică pe terenul lui Bayern München, în etapa a doua a grupelor. Catalanii împart Grupa C cu nemții, care conduc cu șase puncte, fiind urmați de FC Barcelona și Inter cu câte trei puncte, Viktoria Plzeň fiind pe zero. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net