Moldovan, în sferturile Ligii Campionilor! Atlético și Dortmund, ultimele calificate

Echipa la care este legitimat fotbalistul român Horațiu Moldovan s-a calificat în sferturile de finală din Liga Campionilor, miercuri, într-un meci „incendiar”, decis la loviturile de departajare. Atlético Madrid a învins Internazionale Milano, 3-2, după ce în tur fusese 1-0 pentru adversari. 

Atlético Madrid s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor (FOTO: EPA)
Atlético Madrid s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor (FOTO: EPA)

În vârstă de 26 de ani, goalkeeper-ul român aproximat valoric la 2,6 milioane de euro de către Transfermarkt a văzut meciul de pe banca de rezerve.
Principalul său concurent de pe postul de portar, Jan Oblak, titularul lui Atlético, a fost decisiv în optimile de finală, culegând o serie de laude în presa internațională. Prestația slovenului i-a determinat pe spanioli să-i ofere porecla de SuperJan, având apărate 15 penalty-uri din 64 executate la poarta lui, în carieră, adică o medie aproximativă de 25% de lovituri de la 11 metri salvate.

„Dacă jucătorul trage perfect, e imposibil să aperi!”

„Au fost unii care, pe nedrept, l-au acuzat foarte mult, după ce nu a reușit să apere un penalty în fatidica finală a Ligii Campionilor de la Milano (Real Madrid-Atlético Madrid: 1-1, 5-3 la penalty-uri). Opt ani mai târziu, SuperJan a zburat mai sus ca niciodată, sfidând limitele posibilului. A apărat șuturile lui Alexis Sánchez și Davy Klassen, iar pe Lautaro Martínez, care a făcut un meci bun, l-a făcut să pară mic”, a scris „Marca” despre Oblak.
„La loviturile de departajare spun mereu că e vorba și de un pic de noroc, pentru că trebuie să alegi partea bună pentru a apăra. Dacă jucătorul trage perfect, este imposibil să aperi. Azi am reușit să intervin de două ori! Atmosfera a fost fantastică, ca întotdeauna acasă. Noi putem da greș, dar fanii nu dau greș niciodată. Au fost decisivi, ne-au ajutat foarte mult, ne-am dat viața pe teren. Să vedem dacă vom reuși să le oferim fanilor un motiv de bucurie și să câștigăm ceva anul acesta”, a declarat Oblak, la finalul meciului.
În sferturile de finală mai sunt calificate echipele Arsenal Londra, FC Barcelona, Bayern Munchen, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid şi Borussia Dortmund, iar tragerea la sorţi a sferturilor de finală va avea loc vineri, la Nyon.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net