Planurile naționalei României, în vederea EURO2024. Promisiunile căpitanului

Ultima actualizare:

În pregătirea EURO2024 și înainte de cele două meciuri amicale din program, echipa națională a susținut, luni, o conferință de presă. Purtătorul banderolei de căpitan, Nicolae Stanciu, a vorbit despre planul primei reprezentative a României. 

Nicolae Stanciu, gata pentru EURO2024 (FOTO: Sportpictures)
Nicolae Stanciu, gata pentru EURO2024 (FOTO: Sportpictures)

„Suntem încrezători, înaintea acestor două meciuri amical, apoi mai avem o săptămână să ne pregătim pentru EURO2024. Am vorbit tot timpul despre unitate şi spiritul echipă, am demonstrat asta în preliminarii, când multă lume nu se aştepta. Forţa grupului continuă să crească încrederea dintre noi, este ceva deosebit. Nu pot să vă promit nimic, acum, dar cert este că vom da totul la fiecare meci la acest Campionat European şi nu vom avea regrete după meci. Nu mă gândesc la un meci de fotbal ca o presiune, sunt alţi oamenii care sunt sub presiune mai mare. Cred că trebuie să ne bucurăm de fotbal, să fim încrezători, să fim conştienţi că acolo este alt nivel şi muncim împreună să ajungem la cea mai bună versiune a noastră. Toţi ne gândim la meciul cu Ucraina, primul meci şi, apoi, vom vedea unde vom ajunge. Sper să fim toţi sănătoşi să mergem în această formulă în Germania”, a declarat Stanciu.

Când va debuta România la EURO2024

De altfel, liderul echipei naționale crede că toți jucătorii sunt gata pentru turneul final: „Cred că toată lumea este pregătită de acest european. Aceşti opt ani pe mine m-au călit, am avut parte de dezamăgiri în tricoul naţionalei, asta m-a făcut mai puternic. Absolut toată lumea va fi pregătită”
Săptămâna aceasta, echipa naţională a României va susţine două meciuri amicale, în vederea participării la EURO2024: cu Bulgaria pe 4 iunie, de la ora 21.30 şi cu Liechtenstein, pe 7 iunie, de la ora 21.00, ambele programate pe Stadionul Steaua. 
Reamintim că EURO2024 se va disputa între 14 iunie și 14 iulie, în Germania, iar naționala din România a fost repartizată în Grupa E a turneului, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina. România va debuta pe 17 iunie, contra Ucrainei, la München. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Țara noastră va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 - sferturi de finală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Nationala Romaniei la EURO 2024 (Facebook) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
Austria Turcia, EURO 2024 (Sportpictures) jpg
Echipa nationala a Romaniei (Sportpictures) jpg
Romania Olanda, EURO2024 (Sportpictures) jpg
Romania Olanda, EURO 2024 (Sportpictures) 2 jpg
Romania Olanda, EURO 2024 (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net