Spania, prima finalistă la EURO 2024. Naționala lui Mbappé, „spulberată”

Ultima actualizare:

Spania, care a câștigat titlul european în trei rânduri -1964, 2008 şi 2012- este prima țară calificată în finala EURO 2024, urmând să se lupte pentru marele trofeu cu învingătoarea meciului dintre Anglia şi Olanda. Ultimul meci al competiției se va disputa, duminică, de la ora 22.00, partida fiind televizată de ProTV.  

Lamine Yamal (stânga) și Kylian Mbappé (FOTO: EPA)
Lamine Yamal (stânga) și Kylian Mbappé (FOTO: EPA)

Ibericii și-au asigurat prezența în ultimul act, marți, după ce au învins Franța, scor 2-1, impunându-se prin golurile înscrise de Lamine Yamal (21) şi Dani Olmo (25), în vreme ce pentru francezi a punctat Randal Kolo Muani (9).

Yamal, revalația din „sportul rege”. Doboară record peste record, la doar 16 ani

Revelația turneului a fost, fără doar și poate, Yamal. În vârstă de doar 16 ani, tânărul fotbalist legitimat la FC Barcelona a impresionat la EURO 2024. Jucătorul, care era deja cel mai tânăr din semifinalele unui turneu final mondial sau european, doborând recordul lui Pelé, a mai bifat, între timp, alte două recorduri: grație reușitei din sferturi a devenit cel mai tânăr marcator din istoria turneelor finale europene, dar şi cel mai tânăr marcator într-o semifinale mondială sau europeană, întrecându-l pe acelaşi Pelé. Dacă Yamal va împlini 17 ani pe 13 iulie, Pelé consemna un record uluitor, la Cupa Mondială din 1958, când evolua la importanta competiție la numai 17 ani şi 244 de zile.
O surpriză mai puțin plăcută de la EURO 2024 fost Kylian Mbappé, care nu a părut să se regăsească la acest turneu, noul jucător al lui Real Madrid fiind departe de forma cu care a obișnuit - nu a marcat nici măcar un gol din acțiune la EURO2024. „Nu știu dacă am ratat mult, dar am ratat suficient pentru a nu ajunge în finală. Spania a jucat mai bine decât noi, așa că a meritat să meargă în finală. Am avut ambiția să fiu campion european, am avut ambiția să fac un European bun, dar a fost un eșec total. Este o dezamăgire. Mergem mai departe și aceasta este realitatea dură a fotbalului”, a consemnat Mbappé, potrivit „L'Équipe”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net