Sticla lui Pickford, „secretul” care a dus Anglia în semifinalele EURO 2024

Anglia a avut o misiunea grea în sferturile de finală de la EURO 2024, unde a reușit să învingă Elveția, în cele din urmă, la loviturile de departajare, 5-3, după ce tabela arăta, la finele timpului regulamentar, 1-1.

Jordan Pickford a impresionat prin ingeniozitatea sa (FOTO: X, fostă Twitter)
Jordan Pickford a impresionat prin ingeniozitatea sa (FOTO: X, fostă Twitter)

„Secretul” englezilor s-a dovedit a fi, încă o dată, portarul Jordan Pickford, fotbalistul de 30 de ani impresionând nu doar prin inspirația din momentele cheie, ci și prin ingeniozitate, făcând înconjurul lumii cu trucul său: camerele de filmat au surprins imagini cu sticla sa cu apă, pe care lipise o listă cu instrucțiuni pentru penalty-uri, menționând unde să se arunce după minge și ce strategie să adopte, în cazul fiecărui executant din rândul Elveției. Astfel, înainte de penalty-uri, goalkeeper-ul lui Everton și-a consultat „notițele”, verificând cum să abordeze, indiferent de adversarul pe care l-ar fi putut avea în fața sa. 

Manuel Akanji, fără secrete în fața lui Jordan Pickford

Pregătirile temeinice au făcut diferența, fără doar și poate, în cazul lui Manuel Akanji, care era trecut cu „dive left”, acesta nereușind să-l surprindă pe Pickford și șutând, într-adevăr, pe partea stângă, penalty-ul apărat de portarul englez făcând diferența în economia calificării în semifinale. 
Chiar dacă nu a funcționat în cazul tuturor -Fabian Schär, Xherdan Shaqiri și Zeki Amdouni și-au transformat penalty-urile-, ideea lui Pickford s-a bucurat de mare apreciere, iar misiunea i-a fost „dublată” de coechipierii săi, toți cei cinci executanți englezi -Cole Palmer, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Ivan Toney și Trent Alexander-Arnold- transformând loviturile de departajare.
Mai departe, Anglia se va duela cu Olanda pentru un loc în finală, cea din urmă eliminând la rândul ei Turcia, 2-1, în singurul sfert de finală de la EURO 2024, care nu a avut nevoie de prelungiri.
EURO2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie, ultimul act urmând să se dispute la Berlin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regalii în studenție jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
maldini daniel epa efe h 57194207 jpeg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
mircea lucescu facebook jpg
David Popovici (Sportpictures) jpg
PAOK Salonic FCSB (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
Gica Hagi (Sportpictures) jpg
Halep Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net