Alexandru Arșinel, 5 detalii mai puțin cunoscute despre marele actor

#Alexandru Arșinel
Ultima actualizare:

Alexandru Arșinel s-a stins din viață după o lungă suferință, la vârsta de 83 de ani, iar în urma sa au rămas momente antologice pentru comedia românească. Viața actorului a avut parte de suișuri și coborâșuri, iar mediul anevoios din care a provenit l-a ajutat să-și clădească un caracter puternic. Iată câteva detalii mai puțin cunoscute din viața maestrului. 

Alexandru Arșinel, 5 detalii mai puțin cunoscute despre marele actor
Alexandru Arșinel, 5 detalii mai puțin cunoscute despre marele actor

Alexandru Arșinel a crescut într-un mediu dur și a suferit consecințele războiului 

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939, Dolhasca, județul Suceava în perioada celui De-al Doilea Război Mondial, iar copilăria a petrecut-o într-o atmosferă de permanentă teamă din cauza bombardamentelor, înfruntând sărăcia și foametea.  

Citește și: Ultima dorință a lui Alexandru Arșinel. Îți dau lacrimile de emoții!

Alexandru Arșinel a avut parte de o educație destul de dură din partea tatălui său, care ,lucra la CFR și și-ar fi dorit ca fiul său învețe o meserie «adevărată». Atunci când Alexandru Arșinel nu a intrat la facultatea pe care și-ar fi dorit-o tatăl, viitorul actor a fost tratat la vremea aceea cu ostilitate de către părintele său, care a perceput întreaga situație ca pe un eșec. Alexandru Arșinel a învățat încă de mic că trebuie să muncească din greu pentru a avea ceea ce își dorește, având în vedere că a crescut într-o familie foarte modestă.

Nu rata nici: Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu, dar nu pe Aleea artiștilor. Când și-a aranajt locul de veci

Alexandru Arșinel a locuit în condiții mizere în primul an de facultate

Destinul lui Arșinel avea să fie actoria și, îndrumat de mama sa și cu ajutorul unui prieten de familie, a plecat la București ca să dea examen la Facultatea de Teatru, unde a intrat printre primii. Viața de student avea să fie mai dificilă decât a colegilor săi. În primul an de facultate a locuit într-o cămară de alimente. Odată ce și-a făcut buletin de București, acesta a primit o casă modestă, cu baie comună, unde a locuit alături de soție și tot acolo s-a născut și primul lor copil.

Află și: Ultima persoană care a vorbit cu Alexandru Arșinel înainte ca actorul să fie dus la azil

Valeriu Lazarov i-a îndrumat primii pași în televiziune marelui actor

Prima interacțiune cu televiziunea a avut loc în 1960, sub îndrumarea lui Valeriu Lazarov, care a adus laolaltă studenți de la Actorie, Regie și Conservator. Televiziunea avea să fie mediul prin care Alexandru Arșinel s-a făcut cunoscut publicului larg și a devenit unul dintre actorii preferați ai românilor. 

Interesant și: „Arma" cu ajutorul căreia Alexandru Arșinel cucerea femeile: «Veneau la spectacole pentru mine»

Alexandru Arșinel, distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor

În 1967 a debutat pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase, iar în 1998 devine directorul instituției. În 2004, Alexandru Arșinel a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, iar la 30 mai 2015 actorul a inaugurat o stea cu numele său pe Aleea Celebrităţilor.

Alexandru Arșinel a cunoscut-o pe Stela Popescu în perioada studenției, el era în anul doi de facultate, iar colega sa în anul patru. Cei doi au devenit parteneri de scenă pe scena teatrului de revistă Constantin Tănase, iar duo-ul lor a avut un succes răsunător. Stela și Arșinel au primit în 2002, premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

Vezi și: Ultimele imagini cu Alexandru Arșinel! Actorul își pierduse zâmbetul și slăbise foarte mult

Cum a întâlnit-o Alexandru Arșinel pe soția sa

Marea iubire a lui Alexandru Arșinel a fost soția sa, Marilena, pe care a întâlnit-o la ștrandul Tineretului. Actorul a avut ocazia să o seducă chiar în momentul în care s-a iscat o furtună. Cei doi s-au îndrăgostit, iar doi ani mai târziu s-au căsătorit. Din nefericire, aceasta a suferit un accident banal, în urma căruia a rămas paralizată, fapt care l-a marcat profund pe actor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net