Alin Oprea rupe tăcerea la 18 ani de la destrămarea Talisman! „Lui Tavi Colen i se potrivește zicala: Hoțul strigă hoții! El m-a înjunghiat pe la spate, nu invers! El mi-a furat munca de o viață!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

În urmă cu ani de zile, Alin Oprea și Tavi Colen formau o echipă redutabilă pe scenă. Cei doi au fost soliștii trupei Talisman, dar drumurile lor s-au separat definitiv în anul 2006.  La mai bine de 18 ani, de la despărțire, Alin Oprea a rupt, în premieră, tăcerea și a spus adevarul gol-goluț despre fostul său coleg, Tavi, care în tot acest răstimp nu a încetat să-l atace pe toate căile, împroșcând cu noroi.

Alin Oprea și Tavi Colen nu au îngropat nici acum securea războiului, la mai bine de 18 ani de când trupa Talisman s-a destrămat. 

Cei doi foști colegi au ajuns să nu-și mai vorbească deloc, după ruptura care a survenit în 2006, iar de atunci singurul care a ieșit la rampă cu fel de fel de acuzații a fost Tavi Colen.

Alin Oprea rupe, în sfârșit, tăcerea! De ce s-a destrămat Talisman?  „Pentru Tavi au contat doar succesul, banii și femeile!”

În exclusivitate pentru Click!, Alin Oprea a deschis „cutia Pandorei” și a dezvăluit, în premieră, care au fost adevăratele motive care au dus la destrămarea trupei Talisman, trupă care a rămas în istorie cu hit-ul care mai este și acum pe buzele tuturor: „Atât de singur”. 

 „Lui Tavi Colen i se potrivește zicala: <<HOȚUL STRIGĂ HOȚII!>> El m-a înjunghiat pe la spate nu invers! El mi-a furat munca de o viață, nu invers!

Nu l-au interesat niciodată munca, muzica sau publicul. Au contat doar succesul, banii și femeile!

După 18 ani de la plecarea lui Tavi Colen din formația Talisman și după tot atâția ani de tăcere în care am fost în <<Silenzio Stampa>>,  așa cum am declarat încă de atunci, consider că a venit momentul să clarific toată această situație, ca să nu mai existe neclarități”, ne-a declarat Alin Oprea. 

 „ Eu am dat numele formației! El credea că se referă la << taliban>>”

 „Fac asta pentru că fostul meu coleg Tavi Colen nu încetează, după 18 ani de la plecarea din Talisman, din a mă denigra din ce în ce mai intens și a arunca o multitudine de neadevăruri în spațiul public.

1. NUMELE FORMAȚIEI TALISMAN A FOST DAT DE CĂTRE MINE.

Tavi nici măcar nu știa ce semnifică cuvântul Talisman. A trebuit să consulte dicționarul cănd i-am propus această titulatură, crezând că se referă la <<taliban>>.

Au fost două momente memorabile în viata mea, din care s-a născut simbolistica <<Talisman>>pentru proiectul meu muzical de suflet:

PRIMUL MEU PROFESOR DE VIOARĂ

Aveam 8 ani când cel mai iubit lăutar din orașul meu natal, mi-a dăruit propria lui vioară, după ce mă pregătise în tainele acestui instrument magic timp de 3 ani și după ce învățasem de la el tot ce știa, spunând: <<Această vioară este TALISMANUL meu pentru tine. Mi-a purtat NOROC toată viața și de acum înainte o să-ți poarte ție. Ia-o și împlinește-ți destinul, dar nu uita de unde ai plecat>>. 

După acest moment emoționant, mi-am continuat studiile într-un cadru instituțional, la școala și liceul de muzică din Cluj-Napoca.

STAREȚUL MĂNĂSTIRII PUTNA

Al doilea moment memorabil s-a petrecut când aveam 20 de ani, la Mănăstirea Putna, unde eram în căutarea unor răspunsuri. 

Aveam toate calitățile: tinerețe, frumusețe, inteligență, talent, determinare și totuși succesul în viața personală și profesională se lăsa asteptat. Am avut șansa unică de a avea acolo un dialog profund și transformator chiar cu Starețul Mănăstirii Putna, care la finalul discuției mi-a dăruit propria cruce de la gât, spunând: 

<<Primește această CRUCE. Ea reprezintă TALISMANUL DOMNULUI ISUS CRISTOS. Când vrei să-i ceri ceva lui Dumnezeu, pună mâna pe cruce și roagă-te! Dar nu te ruga să primești ceea ce-ți dorești tu, ci ceea ce Dumnezeu știe că ai nevoie pentru a-ți împlini misiunea. 
Roagă-te, dar nu pentru pentru bunuri materiale - câștiguri exterioare, ci pentru bunuri spirituale - câștiguri interioare. Și da, roagă-te, dar nu pentru puterea de a dobândi, ci pentru puterea de a dărui ... Ia-o și mergi cu Dumnezeu, dar nu uita de unde ai plecat>>”, ne-a mai dezvăluit Alin Oprea. 

Alin Oprea și Tavi Colen au format trupa Talisman foto Facebook
Alin Oprea și Tavi Colen au format trupa Talisman foto: Facebook

Cum s-a înființat, de fapt, Talisman?  „Mega hit-ul << Atât de singur>> a fost compus de mine”

Alin a continuat precizând că el a fost cel care a dat numele trupei și tot el a fost cel care avea să compună hit-ul  „Atât de singur”. 

 „Denumirea proiectului Talisman a fost data de mine în 1994 din motivele spirituale înălțătoare, amintite mai devreme.

Formația Talisman era de fapt redenumirea Trupei Sin (Alin Oprea, Alexandru Malschi, Lucian Cioargă și Emil Haja), toți Turdeni, la care se alătură  Silviu Octavian Calugăru (viitorul Tavi Colen) în 1996.

Piesele primului album Talisman 1997, inclusiv mega hit-ul << Atât de singur>> au fost compuse de mine și cântate încă din 1993 cu trupele Sin, Compact și Sfinx Experience dar și solo. Aceste piese sunt declarate încă din acele vremuri la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor UCMR ADA pe numele compozitorului Alin Oprea”. 

 „Tavi s-a autoproclamat abuziv Președintele Fundației Culturale Talisman”

  „În 1998, Tavi Colen se autoproclamă abuziv Președintele Fundației Culturale Talisman, organismul care gestiona toată activitatea trupei: contractele, banii și bunuri ale Formației Talisman, eu rămânând practic fară nici un drept patrimonial.

Dacă până atunci eram ca doi frați, după acest moment, încrederea mea în Tavi Colen a dispărut, considerând acțiunea lui de a se autoproclama Președintele Fundației Talisman, drept TRĂDARE !

În 2004, Formația Talisman se declară și se înregistrează public la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) pe numele deținătorului de drept Alin Oprea, cel care a înființat Formația Talisman, care i-a dat numele și care a compus toate hiturile trupei.

OSIM face o cercetare juridică amănunțită a brandului Talisman și constată că aparține legal lui Alin Oprea. Nimeni nu contestă această decizie. Tavi Colen este consultat în această privință, dar nici el nu contestă înregistrarea Formației Talisman pe numele Alin Oprea”, a povestit Alin Oprea, în exclusivitate pentru Click!, lâmurind astfel disensiunile apărute în sânul Talisman. 

 „Tavi a ridicat  pretenții financiare exagerate înainte să părăsească trupa”

Alin Oprea a explicat, pentru Click!, cum a preluat fostul lui coleg abuziv trupa. 

 „În 2006, Tavi Colen ridică pretenții financiare exagerate către Alin Oprea și ceilalți membri ai Formației Talisman, acestea nu sunt acceptate prin votul majorității, în consecință Tavi părăsește trupa.

Tavi Colen, fiind Președinte al Fundației Talisman, preia abuziv toate contractele în desfășurare, banii, mașininile formației (două dubițe) și sistemul profesional de sonorizare.

Alin Oprea reușește cu greu să treacă pe numele său un singur contract pe drepturi de autor la piesa << Atât de singur>>, pe care Tavi îl făcuse ilegal pe numele lui (Fundația Talisman). Firma de telefonie mobilă care contractase piesa pentru o reclamă, s-a sesizat și a refăcut contractul pe numele compozitorului real, Alin Oprea.

Acesta este practic contractul pe care Tavi îl invocă, ca motiv de placare de la Talisman, împreună cu alte două motive puerile, legate de consumul de alcool și intervenția fostei mele soții în treburile formației”, ne-a mai spus Alin Oprea. 

La ce șantaj emoțional a recurs Tavi Colen ca să nu plece din Talisman?

Alin a mai dezvăluit, în premieră, că Tavi ar fi recurs la un adevărat șantaj emoțional, punând o serie de condiții ca să nu părăsească trupa.

 „Este adevărat că Tavi Colen a pus 3 condiții ca să nu plece de la Talisman, însă nu cele declarate de el în mod obsesiv prin media timp de 18 de ani. Condițiile lui au fost legate doar de bani și de putere. Acestea au fost: 

  1. Banii din concerte să se împartă preferențial în favoarea lui. El să ia jumatate din bani, iar cealaltă jumătate să se împartă între mine și ceilalți 4 membrii ai formației.
  2. Tavi să aibă dreptul să cânte singur, fără  Formația Talisman la evenimente, piesele din repertoriul trupei compuse de mine, asta implicând ca noi ceilalți să stăm acasă.

 3. Toți banii încasați din Drepturi de Autor să se împartă egal între noi doi, chiar dacă doar eu eram compozitorul pieselor.

Niciuna dintre condițiile de mai sus nu i-au fost acceptate, iar Tavi a plecat din formație cu credința fermă că-l vom implora să revină și-i vom accepta condițiile. Spre surprinderea lui, am preferat să nu acceptăm acest șantaj emoțional și să continuăm fără el”, a mai declarat Alin Oprea. 

 „Nu l-a injunghiat nimeni pe la spate, ci invers! El a făcut toate astea”

Alin este de părere că Tavi Colen a încercat să se victimizeze în fel și chip în toți acești ani, de la destrămarea trupei. 

 „Lui Tavi nu i-a luat nimeni munca de o viața și nu l-a injunghiat nimeni pe la spate așa cum declară. El a facut toate astea.

Pe Tavi nu l-a dat nimeni afară din Talisman, a fost alegerea lui liber consimțită de a pleca. Tavi a luat cu el toate bunurile Fundației Talisman la care era Președinte, lăsând Formația Talisman în faliment. 

Eu aveam doi copii mici de crescut la vremea aceea, el niciunul. El ne-a înjughiat pe la spate! Lui Tavi Colen i se potrivește zicala: HOȚUL STRIGĂ HOȚII !”, a concluzionat Alin Oprea, în exclusivitate pentru Click!

Istoria trupei Talisman

Grupul Talisman s-a înfiinţat în 1996, iar primul recital l-a susţinut la Festivalul „Om bun”, unde soliştii au fost desemnaţi marii câştigători. Piesa de rezistenţă a formaţiei, „Atât de singur”,  compusă în anul 1997, a fost, vreme de doi ani, în toate topurile muzicale. După despărţire, Alin şi Tavi şi-au continuat cariera pe cont propriu. Alin a rămas cu numele trupei, iar fostul coleg şi-a înfiinţat propria formaţie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net