Cum a rezolvat Laura Cosoi problema mâncării pentru Rita în vacanțe

image
Rita, fetița Laurei Cosoi, nu este deloc pretențioasă la mâncarefoto: arhivă personală

Pentru majoritatea părinților cu copii mici, mâncare în vacanțe este o adevărată provocare. Pasionată de gătit și autoarea a două cărți de bucate, Laura Cosoi pare să fi găsit rețeta câștigătoare. Actrița a dezvăluit pe blogul personal cu mâncare pregătește pentru drumurile lungi cu Rita (1 an).

Laura Cosoi are de ce să fie mândră. La un an, fiica ei mănâncă de toate, cu poftă, și se adaptează foarte repede din punct de vedere culinar la orice destinație, oricât de exotică ar fi. Probabil un rol important în această evoluție au avut-o atitudinea relaxată a părinților față de mâncare și grija Laurei de a avea tot timpul o variantă de rezervă, pentru situațiile mai dificile.

”Noi am obișnuit-o pe Rita de acasă cu diversitatea alimentară. Am încercat să facem multe schimbări alimentare, așa încât să facă față nevoilor din deplasare. Dacă un copil mănâncă doar preparate gătite de mama acasă, pe scaunul lui și la orele lui, o călătorie îl poate bulversa rău, pentru că îl scoate complet din ritm. Gusturile sunt noi și surprinzătoare pentru el, așa că s-ar putea să nu mănânce, iar părinții să se enerveze. Eu gătesc acasă, dar îi mai dăm Ritei și mâncărică la borcan, dacă am treabă și trebuie să ies, ca să se obișnuiască cu alte gusturi”, a scris Laura pe blogul personal.

Ce conține pachețelul de călătorie al Ritei

Laura a pus la punct un plan alimentar foarte eficient pentru călătoriile cu avionul, astfel încât micuța să nu sufere de foame, iar ea și soțul ei să nu fie stresați că nu au ce să-i dea să mănânce în avion sau imediat după aterizarea la destinație.

”În pachetul cu mâncare al Ritei, pentru avion am următoarele: apă, lapte preparat și nepreparat, două borcănele cu mâncare (cu legume și carne), biscuiți, grisine, rondele de orez, diferite fructe: banană, mere tăiate, zmeură, cireșe, coacăze, caise. Pentru călătoria cu avionul îi mai pregătesc de acasă preparate care se pot consuma reci. Spre exemplu: orez cu lapte, scorțișoară și portocale, banană cu avocado și praf de roșcove, clătite cu spanac, turtițe de năut sau diferite alte legume, măr cu fulgi de ovăz și praf de roșcove, paste”, a detaliat actrița.

Citește și:

Laura Cosoi a pozat goală pentru noua ei carte de bucate! Poze superbe!

Cum congelează Laura Cosoi mâncarea pentru fetiţa ei

În bagajul de cală, Laura are grijă să pună borcănele variate cu legume și carne pentru două, trei zile, griș, fulgi de ovăz, fructe.

Având în vedere că au trecut deja câteva luni bune de când a început diversificarea, iar Rita are acum trei mese pe zi, cel puțin două gustări și lapte, dimineața si seara, Laura are grijă să pună în bagaje mâncare pentru toate aceste mese, ca să nu fie prinsă pe picior greșit.

Pentru cea mai recentă călătorie, în Israel, Laura s-a pregătit bine pentru prima zi, care presupunea călătoria cu avionul, dar și un drum lung cu mașina până la destinația finală.

”Când am plecat în Israel, am procedat astfel:

Dimineața i-am dat ou fiert

A avut apoi o gustare cu fructe

A băut laptele în avion, pentru că o liniștește și o adoarme

În mașină, i-am încălzit un piure de legume cu curcan, la borcănel

Când am ajuns la Ierusalim, i-am dat clătite cu spanac, pregătite de acasă

Mai târziu a mâncat un pic de carne de miel cu cartof dulce

Seara i-am dat lapte.”

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
BeFunky collage (12) jpg
excutie cu ajutorul elefantului jpg
Podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila FOTO: Radu Aramă
image
image
image
image
BeFunky collage (12) jpg
Adda
cub nicoleta luciu animat gif
simona gherghe
Adelina Pestrițu
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf