Dan Cruceru: «Pentru mine, gătitul e chimie»

Ultima actualizare:

Cum se descurcă în bucătărie Dan Cruceru? „E jale”. Recunoaşte că, pentru el, gătitul e precum chimia – pune în acelaşi vas tot ce-i trece prin cap şi vede ce iese. Are parte mereu de surprize, dar şi de distracţie. La „experimente” nu lipseşte niciodată fiica lui de patru ani şi jumătate, Sophia.

De când s-a lăsat de televiziune, Dan Cruceru şi-a luat în serios meseria de „tătic”. Şi-a deschis o afacere în domeniul importului de cărucioare, precum şi un blog numit taticool.eu. Site-ul a apărut din două motive: dorinţa de a face un lucru bun şi dragostea pentru fetiţa lui, al cărei nume de cod pe blog e „Prinţeasa”. „Mama este «Şerifa», iar eu «Taticool». Vreau să atrag atenţia asupra importanţei implicării tatălui în creşterea copilului, dar şi să mă laud lumii întregi cu «zgâtia» mea, care e un copil minunat. Ce ar putea spune, de altfel, o cioară despre puiul ei”, mărturiseşte, râzând, Cruceru.

„S-a demonstrat ştiinţific că cei mici devin mai inteligenţi dacă primesc atenţia ambilor părinţi şi nu doar a mamei. Iar dacă, prin site-ul ăsta, un singur tată va conştientiza că trebuie să stea mai mult cu copilul lui, el va primi trofeul Taticool, iar eu mi-am demonstrat utilitatea ideii”, adaugă el, ţinând să sublinieze că, de când e tătic, are o nouă viaţă şi noi bucurii în fiecare zi. A învăţat să se joace din nou, iar cele mai grozave experimente le face în bucătărie.

Câteodată, ca să se distreze împreună cu fetiţa lui, îmbracă un costum de protecţie, ca adevăraţii cercetători. Doar şi ei fac experimente… “Pentru mine, gătitul e chimie. Practic, sunt un revoluţionar al domeniului. De aceea e bine să ai costumul de protecţie, ca să fii pregătit de incendii, de explozii”, glumeşte el. 

Şi-a făcut un blog pentru tătici

Dincolo de glumă, Cruceru e mai bun în rolul de gurmand decât în cel de bucătar. Iar Sophia a manifestat de la bun început multă înţelegere pentru amatorismul tatălui în ale gătitului şi a mâncat, cuminte, tot ce i s-a dat. “Bine, dimineaţa nici nu e greu să pregăteşti micul dejun. Un sandwich, nişte ouă fierte, nişte roşii tăiate sau pâine cu dulceaţă nu înseamnă mare lucru. Pe de altă parte, n-am apelat niciodată la trucuri de “păcălit” copilul în privinţa mâncării. Îi aranjăm frumos produsele din farfurie, mai desenăm câte-un maimuţoi din legume, iar Sophia ia cât îi trebuie. E un copil care cere de mâncare şi ne-a salvat de-o grijă”, explică tatăl ei.

Bucătarul şef al casei este “Mamicool”, sau “Şerifa”, însă amândoi părinţii au grijă ca fetiţa lor să aibă zilnic mâncare proaspătă, sănătoasă, preparată în casă. Legumele, fructele, iaurturile, pastele integrale, peştele, puiul sau curcanul de la ţară sunt de bază în alimentaţia familiei.

Brioşe cu vişine 

Prinţeasa şi Taticool au făcut pentru noi nişte brioşe mai deosebite, în care au pus foarte multe vişine. Din acest motiv, nu prea au crescut, dar au compensat aspectul decorându-le după cum i-a lăsat imaginaţia.

Ingrediente: 3-4 ouă, 200 g zahăr, 250 g unt, 250 g făină, 200 ml lapte, sare, coajă rasă de lămâie, ½ plic praf de copt, zahăr vanilat, vişine congelate.

Mod de preparare: se amestecă untul şi zahărul vanilat, se încorporează ouăle, se adaugă coaja de lămâie, praful de copt, un strop de sare, apoi făina, laptele, fructele. Compoziţia se pune în forme de brioşe sau diverse forme din silicon. Se dau la cuptor pentru circa 20 de minute, apoi se decorează după preferinţă.

Nimeni nu a putut mânca  aceste brioşe, dar, timp de două ore,  cei doi s-au jucat şi s-au distrat
Nimeni nu a putut mânca aceste brioşe, dar, timp de două ore, cei doi s-au jucat şi s-au distrat

Rupe frigiderul la miezul nopţii, dar «îl ajută fizicul»

La capitolul alimentaţie, Cruceru este un om al paradoxurilor. Pe de-o parte, dacă îi place ceva, mănâncă în cantităţi industriale, pe de altă parte, e şi sclifosit la anumite mâncăruri (vită, lactate, fructe de mare...). În general, se declară a fi un gurmand etern muritor de foame. „Îmi plac multe chestii, sunt hulpav, dar niciodată nu am timp să mănânc pe îndelete. De exemplu, sar peste micul dejun şi, din păcate, sunt zile când mănânc prima dată după ora 16.00. Nu ţin diete, am norocul ca «fizicul meu superb» să se menţină natural la o greutate de mi se văd coastele, chiar dacă, la miezul nopţii, rup frigiderul”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner laura cosoi png
image png
banner viorel lis png
banner tavi clonda png
Banner Gabriela Lucuțar
banner andreea Bălan png
megan fox gravida jpg
banner Georgica Cornu
image
actualitate.net
image
actualitate.net