EXCLUSIV Adev─ârul despre inelul gastric care ar fi ucis-o pe Israela

simeon stalpnicul png
Israela Vodovoz a murit la vârsta de 68 de anifoto: captură video

Riscurile unei opera┼úii la stomac nu sunt de neb─âgat ├«n seam─â, iar ├«n ultimele zile de c├ónd legi┼čtii ar fi descoperit c─â Israela Vodovoz ar fi murit din cauza unui inel gastric pe care ┼či-l montase ├«n urm─â cu 20 de ani panica s-a instalat printre cei care au apelat la astfel de interven┼úii sau inten┼úioneaz─â s─â o fac─â. Click! a stat de vorb─â cu medicul care a dat startul acestor interven┼úii ├«n Rom├ónia. Dr. C─ât─âlin Cop─âescu a efectuat prima opera┼úie de mic┼čorare a stomacului cu inel gastric ajustabil pe cale laparoscopic─â ├«n anul 2002.

Nu astmul de care suferea i-a adus sf├ór┼čitul, ci un inel gastric montat ├«n urm─â cu aproape 20 de ani a ucis-o pe Israela Vodovoz. Dispozitivul medical s-a rupt ┼či i-a provocat o hemoragie intern─â. Cel pu┼úin a┼ča arat─â raportul medicilor legi┼čti dup─â autopsie. Potrivit unor surse din anchet─â, fosta dansatoare nu ar fi respectat indica┼úiile medicilor dup─â opera┼úie. Israela nu mai ie┼čeea din cas─â ┼či m├ónca f─âr─â s─â mai ┼úin─â cont de un anumit program. Femeia de afaceri a recurs la o astfel de opera┼úie ├«n 1999, c├ónd ├«n Rom├ónia nici nu se ┼čtia de aceast─â metod─â de a pierde kilogramele ├«n plus.

La noi, opera┼úia de montare a inelului gastric a fost f─âcut─â pentru prima dat─â ├«n 2002, de dr. C─ât─âlin Cop─âescu. Medicul ne-a explicat c─â inelul nu trebuie schimbat la un interval de timp, a┼ča cum se vehiculase. Specialistul avertizeaz─â ├«ns─â c─â de┼či sunt destul de rare, complica┼úii pot s─â apar─â la orice pacient care nu respect─â indica┼úiile dup─â opera┼úie.

[[{"fid":"3002767","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"catalin copaescu inel gastric","field_file_image_title_text[und][0][value]":"În România, primul inel gastric ajustabil a fost montat pe cale laparoscopică de dr. Cătălin Copăescu, în 2002","field_subtitle[und][0][value]":"Foto: arhivă personală"},"type":"media","attributes":{"alt":"catalin copaescu inel gastric","title":"În România, primul inel gastric ajustabil a fost montat pe cale laparoscopică de dr. Cătălin Copăescu, în 2002","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

"Inelul nu trebuie schimbat niciodat─â, dar trebuie ca pacientul s─â se prezinte la control anual, toat─â via┼úa. Dac─â se constant─â ├«n urma investiga┼úiilor c─â exist─â modific─âri sau suferin┼úe poate fi necesar─â scoatearea sa. De asemenea, se impun restric┼úii ├«n ceea ce prive┼čte orice administrare a medicamentelor iritante gastric", a declarat pentru Click!, dr. C─ât─âlin Cop─âescu.

[[{"fid":"3000595","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Israela Vodovoz a murit, inle gastric, obezitate, cum a murit Israela, operatie, Liviu Arteni","field_file_image_title_text[und][0][value]":"A┼ča ar─âta Israela la 150 de kilograme","field_subtitle[und][0][value]":"foto: arhiv─â personal─â"},"type":"media","attributes":{"alt":"Israela Vodovoz a murit, inle gastric, obezitate, cum a murit Israela, operatie, Liviu Arteni","title":"A┼ča ar─âta Israela la 150 de kilograme","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Israela sl─âbise aproape 100 de kilograme dup─â interven┼úia chirurgical─â pe care a f─âcut-o ├«n urm─â cu 20 de ani. Femeia de afaceri a fost g─âsit─â f─âr─â suflare, ├«n cas─â, vineri (9 martie), dar decesul s-ar fi produs de fapt cu dou─â zile ├«nainte. 

Israela Vodovoz va fi ├«nmorm├óntat─â ├«n Israel. Trupul ne├«nsufle┼úit al femeii de afaceri va fi transportat cu un avion copiilor ei, Hilla ┼či Yaniv. 

george simion port popular jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
dana nalbaru noua piesa2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
4 theo rose jpeg
jon snow si daenerys foto instagram
tyson mike gettyimages 1096316320 jpeg
mirela vaida copii4 png
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
john f kennedy intro jpeg