A plecat la New York cu 50$ în buzunar, acum e director de hotel

image
Octavia Mărginean-Tahiroglu își trăiește visul american

Este povestea de succes a unei clujence. Avea 19 ani şi doar 50 $ în buzunar când a luat decizia de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia New York. Se înarmase cu tot optimismul din lume şi era animată de cele mai mari speranţe. Acest moment de teribilism avea să îi schimbe viaţa.

Octavia Mărginean-Tahiroglu (39 de ani) a plecat la finele anilor ’90 spre Statele Unite ale Americii, iniţial cu un angajament pentru a lucra zece luni ca dădacă. A decis însă să rămână acolo şi a tras lozul câştigător. În primii ani a muncit ca dădacă, lustruitoare de argintărie la un restaurant franţuzesc, iar sâmbăta seara, ca barmaniţă şi hostess.

image
În urmă cu trei ani și jumătate, Octavia a fost numită manager la Hotelul St. Regis din New York

„După primul an, am muncit între 10 şi 12 ore pe zi, minimum. Alergam de la o slujbă la alta pentru a face faţă cheltuielilor de zi cu zi. Dar am fost binecuvântată cu oameni în jurul meu care au fost deosebiţi în mii de feluri şi am primit foarte mult sprijin de la cei pentru care am muncit, precum şi din partea celor pe care i-am cunoscut în primul an în Statele Unite“, spune clujeanca, potrivit adevarul.ro.

Apoi, lucrurile s-au schimbat rapid. A ajuns manager de recepţie, directoare de operaţiuni hoteliere, manager de venituri, general manager la hotel. Dar a găsit şi timp pentru a-şi completa studiile pe care le începuse la Cluj.

image
În urmă cu trei ani și jumătate, Octavia a fost numită manager la Hotelul St. Regis din New York

”Am învăţat în State că totul depinde de atitudinea fiecărui om în parte. Iar eu am ales de cele mai multe ori să fiu pozitivă şi să mă bucur din plin de ce am şi nu să mă consum încontinuu pentru ceea ce nu am“, a mai spus Octavia. 

A ajuns să fie parte din comitetul executiv al unuia dintre cele mai luxoase hoteluri aparţinând companiei Marriott din SUA. 

Acum e hotel manager la St. Regis, un hotel de cinci stele  înfiinţat în 1904. Are 300 de camere şi peste 600 de angajaţi. De altfel, Octavia e prima femeie cu o funcţie atât de importantă din istoria hotelului.   

florin zalomir
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
sotie Arsinel jpg
foto 1 bec economic jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
image png
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
colaj mormant elisabeta a II-a
Materiale de construcție achiziționate cu CEC-uri fără acoperire
Dmitrii Peskov kremlin.ru
image
image
image
image
6 front lavanda ea cu cos jpg
spaga
sofer amenda politie jpeg
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Atac nuclear
ursul brun sursă foto: Gettyimages