Accident de muncă pe autostrada Arad Timişoara


    Primul incident fatal pe o autostradă abia începută
Primul incident fatal pe o autostradă abia începută

Nici nu au început bine lucrările la autoastrada Arad-Timişoara şi deja s-a înregistrat primul accident de muncă, în urma căruia un bărbat a ajuns în stare gravă la spital.

Victima, I. Călin, în vârstă de 22 de ani din judeţul Bihor a fost surprins în timpul lucrărilor pe care le efectua pentru autostradă, între cofraj şi mal. Cofrajul de metal, foarte greu s-a desprins de pe macara. Tânărul a ajuns în scurt timp în stare foarte gravă la Spitalul Clinic Judeţean după care a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Timişoara.

Directorul ITM Arad, inginer Ovidiu Jucu a declarat că: „Momentan starea muncitorului este destul de gravă, acesta fiind în comă la un spital din Timişoara. Conform legislaţiei în vigoare, atâta vreme cât într-un accident de muncă nu survine decesul, responsabilitatea anchetei revine firmei în cadrul căreia s-a petrecut accidentul cu obligaţia de a prezenta aceste rezultate Inpsectoratului Teritorial de Muncă. Din primele verificări constructorul autostrăzii a dat în subantepriză o parte din lucrări unei firme din Timişoara care la rândul său a subcontractat lucrările către o altă firmă din acelaşi oraş iar aceasta din urmă dând mai departe lucrarea firmei Eurostructur din Bihor”.

Ovidiu Jucu a mai adăugat că inspectorii ITM monitorizează starea muncitorului.

Consorţiul italiano-spaniol, constructor al autostrăzii nu comentează niciun fel situaţia, cu atât mai mult cu cât orice declaraţie publică le este interzisă prin contractul de atribuire a lucrării încheiat cu Compania Naţională de Autostrăzi.

mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg